Afbeelding
Foto:

Films in het Filmtheater

donderdag 9 mei 2024 20:00 tot donderdag 16 mei 20:00

AVOND-/MATINEEVOORSTELLINGEN

Do 9 mei 20:00, Vr 17 mei 20:00: Melk
Na de stilgeboorte van hun kindje keren Robin en haar vriend Jonas verslagen terug naar huis. Terwijl ze proberen te begrijpen wat er is gebeurd, beginnen Robins borsten melk aan te maken. Ze hoopt de melk te doneren, maar dit blijkt moeilijker dan verwacht. Terwijl haar huis zich langzaam vult met flesjes, groeit in Robin een ijzingwekkende vastberadenheid.

Vr 10 mei 20:00: Wicked Little Letters Het Britse badplaatsje Littlehampton wordt opgeschrikt door mysterieuze, obscene brieven die bij steeds meer dorpsbewoners op de mat vallen. De verdenkingen gaan gelijk richting de vrijgevochten en grofgebekte Rose. Dan sluit een aantal vrouwen uit het dorp de handen ineen om de waarheid boven tafel te krijgen. Met oa Olivia Colman en Jessie Buckley.

Za 11 mei 20:00: Drive-Away Dolls
In deze humoristische film maken we kennis met Jamie, een onbevangen vrije geest die klaagt over de zoveelste relatiebreuk met een vriendin, en haar terughoudende vriendin Marian. Op zoek naar een nieuwe start, beginnen de twee vriendinnen aan een geïmproviseerde roadtrip naar Tallahassee. Maar het gaat mis als ze onderweg een groep stuntelende criminelen tegenkomen.

Wo 15 mei 20:00, Za 18 mei 20:00: Evil does not Exist
Takumi en zijn dochter Hana wonen in het dorpje Mizubiki nabij Tokio. Als op een dag bekend wordt dat er plannen zijn om een glamping vlakbij het huis van Takumi te bouwen met gevolgen voor hun watervoorziening, ontstaat er onrust onder de bewoners. De komst van de glamping zal de vreedzame gemeenschap en omliggende natuur voorgoed veranderen en heeft hevige gevolgen voor het leven van Takumi.

Do 16 mei 20:00: De Terugreis
Jaap is al bijna 50 jaar samen met Maartje. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. Dus reizen de twee in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.

Filmtheater Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten
Informatie en kaartjes: www.filmtheatervoorschoten.nl