Afbeelding

Avond4daagse begint vanavond

Sport Sport

Vanavond gaat de Norlandia Avond4daagse van start. De 57e editie alweer. Komende vrijdag 24 mei worden alle lopers feestelijk binnen gehaald onder de nieuwe finishboog op het veld van Voorschotens '97.

Vorig jaar trok het evenement 1700 deelnemers en met begeleiders er bij ruim 2000. De vierdaagse is dit jaar in een nieuw jasje gestoken. De start en finish zijn vanaf veld 6 van Voorschoten'97. Hier worden alle lopers, per school, weggeschoten. De afstanden zijn 5, 10 en 15 kilometer. 

De Weddeloop is vanwege de avond4daagse vier avonden van 18.00 tot 22.00 uur dicht. De organisatie hoopt dat iedereen op de fiets naar de start komen. 

Op vrijdag is de route, de via Gladiola, naar de finish aangepast. Die gaat via de Van Beethovenlaan over de Weddeloop. En op die laatste avond krijgen de deelnemers in groepjes twee zakjes mee. Een voor plastic afval en een voor restafval, die ze onderweg moeten oprapen. Die zakjes worden bij de finish door de gemeente ingenomen en de deelnemers krijgen daarvoor een lootje. Als iedereen binnen is, is er de loterij met leuke prijzen als een jbl box, longboard, voetballen en meer.

Naast hoofdsponsor Norlanida, is er onderweg wat lekkers van o.a. Autobedrijf Steyger en Picnic. En Slagerij Van Eijk verzorgt het eten voor de bijna 60 vrijwilligers en verkeersregelaars waaronder zeker 16 van de Lions. Maar er kunnen altijd nog vrijwilligers bij want er is veel te doen. Tenslotte: natuurlijk is de Avond4daagse rook- en alcoholvrij! Meer info: www.a4dvoorschoten.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Blijf langer sterk 1 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 17 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 18 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten VOV komend weekend 21 uur geleden
Afbeelding
Taekwon-Do Rotterdam Cup 2024 16 apr, 20:42