Afbeelding

EXPOSITIE "IN BEELD"

zaterdag 26 mei 2018 16:00

Voorschoten - In het museum Voorschoten, Voorstraat 17 wordt op zaterdag 26 mei om 16.00 uur een nieuwe expositie geopend met de titel 'In Beeld'.
Twaalf studenten van de Kunstacademie Haarlem/Leiden (KHL), allen studerend bij de vakgroep Ruimtelijke Kunst onder leiding van Jacomien le Maître, tonen zeer uiteenlopend werk.

Ruimtelijke kunst gaat over alles wat driedimensionaal is. Hierdoor laat het geëxposeerde werk zeer verschillende invalshoeken en uitgangspunten zien. De gebruikte vormen en materialen zijn meestal herkenbaar en zeer verrassend verwerkt. De studenten hebben allen een zeer verschillende achtergrond, leeftijd en aantal lesjaren. De expositie maakt duidelijk dat iedere student zijn of haar eigen stijl heeft en daarmee ook eigen keuzes maakt in materiaal en onderwerp.

De expositie zal geopend worden door Dhr. Pieter Berkhout, directeur van de Kunstacademie Haarlem/Leiden . Tijdens de opening kunt u onder het genot van een hapje en een drankje kennis maken met de kunstenaars en het hoe en waarom van hun werk. 

Exposanten:
Brigitte van Ark, Claudia van Haersma Buma, Dicky Slagter, Dieneke Tiekstra, Harma de Pont, Jacqueline Kas, Jan Joop Veenman, Katharina Ang, Maria van Doornik, Meriam Windmeijer, Trees Wempe en Ben Jansen. Het museum Voorschoten is iedere woensdag- zaterdag- en zondagmiddag geopend van 12.00 – 17.00 u. De toegang is gratis!