Herfstfeest op de stadsboerderij in het Zuiderpark. Op het programma stonden o.a een demonstratie boomverzorging, een eetbare planten excursie en kastanjes en popcorn poffen boven een vuur.
Herfstfeest op de stadsboerderij in het Zuiderpark. Op het programma stonden o.a een demonstratie boomverzorging, een eetbare planten excursie en kastanjes en popcorn poffen boven een vuur. Foto: Jurriaan Brobbel

Proef de natuur in De Horsten en Vlietland

zondag 30 september 2018 14:00

De herfst is weer in aantocht, dus dat betekent dat er in de natuur weer heel wat valt te smikkelen en smullen. Naast de vele vruchten, zaden en noten, komt er na de droogte van afgelopen zomer, veel vers nieuw groen op. Daarom organiseert STRUIN! op zondag 30 september en 14 oktober een wildplukwandeling met proeverij in twee groengebieden in Voorschoten. In twee uur tijd leer je wat je met respect voor de natuur kunt oogsen uit het wild. Ook mythes en verhalen over eetbare natuur komen aan bod. Na afloop van de wandeling worden de deelnemers getrakteerd op een mini-proeverij van wildplukhapjes.

Wist je dat de walnoot in de Griekse mythologie voor wijsheid stond omdat de noot grote gelijkenis heeft met onze hersenen? Dat smalle weegbree goed werkt tegen brandnetelblaren en de bloempjes ware delicatessen zijn? Dat je sleepruimen het beste kunt plukken na de vorst, maar dat je er ook een andere truc is om ze eetbaar te maken? Tijdens de eetbare natuurtocht door natuurgids Daphne van den Berg van STRUIN! komen er vele weetjes, recepten en verhalen over eetbare planten aan bod. Daphne: "Na afloop kijken mensen vaak met andere ogen naar het groen om hen heen."

In het najaar organiseert STRUIN! twee wildplukwandelingen met proeverij:

Zondag 30 september 14.00 – 16.00 uur: Landgoed de Horsten, Voorschoten
Zondag 14 oktober, 10.00 – 12.00 uur: Vlietland, Voorschoten
 

Prijs: € 17.50 per persoon, kinderen vanaf 6 jaar: € 5,00. Graag van tevoren aanmelden via: struinnatuureducatie@gmail.com  

Meer informatie is te vinden op www.struin.info of via Facebook: struin2017.