<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
  • Alles
  • (1)
    Muziek
  • (8)
    Evenement
  • (1)
    Natuur

Spiritueel café met Frank G. Bosman

zondag 24 maart 20:00 uur

Spiritueel  Café : Spreker Frank G. Bosman  op zondag 24 maart  in het Kruispunt aanvang 20.00 uur zaal open om 19.30 uur.

Frank Bosman is katholiek en aan zijn kerk verknocht, de NRC noemde hem zelfs het geheime wapen van deze kerk. Hij is schrijver van wetenschappelijke en populaire publicaties over kerk, geloof en samenleving. Zijn boek God houdt wel van een geintje werd goed ontvangen. Bosman is bekend als commentator bij 'Dit is de dag' en 'Langs de lijnen omstreken' ( beiden bij Radio 1). Verder komen wij hem tegen in diverse media als duider van de moderne religieuze mens en als loyaal criticus van de kerkelijke wereld.

Zijn nieuwste boek God, dochter en Heilige Geest is de reden om Bosman uit te nodigen voor het Spiritueel Café, dit boek past prima in ons jaar thema Delen. Het delen van en doorgeven van de verhalen uit Bijbel aan onze kinderen.

Geloofsgesprekken tussen ouders en kind zijn kostbaar en vaak ook zeldzaam. Jongeren vallen vaak tussen wal en schip, maar hebben vaak veel vragen over geloof, leven en dood.

In zijn boek Vader, dochter en Heilige Geest  gaat vader en katholiek theoloog Frank Bosman  in gesprek met zijn zeventienjarige dochter Lisanne over geloof en alles wat daarbij komt kijken.

Vader Frank schetst kort en krachtig waarom christen zijn in deze tijd geen vanzelfsprekende zaak is. Als Rooms-Katholiek theoloog schrijft hij dat de Kerk van Rome er dan ook wel alles aan gedaan heeft in verleden en heden om een slechte pers te krijgen. Voor Bosman moet de 'ware leer' telkens weer gevonden worden. Elke generatie moet opnieuw zijn geloof bevechten op zijn eigen ongeloof in kritische dialoog met de wereld en de wetenschap. Na de doop en de basisschool heeft de kerk hen weinig te bieden. Het is nogal bijzonder als dochter Lisanne op zeventienjarige leeftijd door middel van het vormsel aangeeft dat zij desondanks bij de kerk wil horen. Vader Frank ziet hierin vooral een voorbeeld van Goddelijke genade en een beetje beloning voor de christelijke opvoeding.

Hij zal op 24 maart naar aanleiding van zijn boek met ons in gesprek gaan over geloofsopvoeding  anno 2019. Een artikel over het boek en verdere informatie kunt u vinden op www.pgvoorschoten.nl. of op https://frankgbosman.wordpress.com.

 


deel deze activiteit