<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
  • Alles

Zondagmiddagconcert met Marc Wielart

zondag 14 april 14:30 uur

Zondag 14 april om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgt de concertpianist Marc Wielart een pianorecital in Woonzorgcentrum Adegeest te Voorschoten. Het concert is voor iedereen toegankelijk.  Aanvang 14:30 uur; inloop 14:00 uur. Entree: 10 euro.

Programma Marc Wielart - 14 april Adegeest, Voorschoten

F. Schubert/Liszt        Auf dem Wasser zu singen (pianotranscriptie)

F. Chopin            Scherzo No. II op. 31, bes-klein - Presto 

F. Chopin            Scherzo No. III op. 39, cis-klein - Presto con fuoco

                                                        Pauze

A. Zemlinsky            Fantasien über Gedichte von Richard Dehmel, op. 9

                1. Stimme des Abends

                2. Waldseligkeit

                3. Liebe

                4. Käferlied

S. Rachmaninoff        Prelude op. 23, No. III, in g-klein – Tempo di minuetto

                Prelude op. 23, No. V, in g-klein – Alla marcia

                

                Prelude op. 32, No. V, in g-groot – Moderato

                Prelude op. 32, No. XII, in gis-klein – Allegro

Marc Wielart (1990) studeerde bij Ton Hartsuiker tijdens zijn schooljaren aan het Stedelijk Gymnasium Haarlem. Naast het omvangrijke klassiek en romantisch repertoire voor piano maakte hij bij Ton Hartsuiker kennis met de rijke wereld van de moderne muziek en beeldende kunst.

Marc Wielart won diverse prijzen voor het uitvoeren van klassiek en modern werk. In 2008 won hij de Andriessenprijs voor zijn compositie 'De Lucifer'. Daarnaast heeft Marc Wielart ruime ervaring met het begeleidingsproces van kinderen en jongvolwassenen richting een concours of concert. Hij heeft tijdens zijn conservatoriumjaren masterclasses en lessen gevolgd van o.a. Ilona Timchenko, Igor Roma, Naum Grubert.  Marc studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Rian de Waal, Ellen Corver en Sepp Grotenhuis. In 2016 behaalde hij zijn masterdiploma in Den Haag. Momenteel is Marc Wielart werkzaam als co-repetitor, pianist en docent bij het Koninklijk Conservatorium Den Haag en bij de VAK (Vrije Academie voor de Kunsten Delft). Ook improviseren doet Marc regelmatig, onder andere als balletpianist en repetitor.


deel deze activiteit