<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
  • Alles

Jubileum programma 25 jaar PJPJ

zaterdag 25 mei 16:30 uur

Foto:

Spetterend Jazzfeest Podium Jong Professionals Jazz

Met Tineke Postma als special guest in Eric Ineke's JazzXpress is het droomprogramma van het Piet Wezepoel Jazz Festival 2019 compleet. Grote nationale- en internationale jazzmusici sieren dit jubileumfeest van de 25-jarige Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ) op 25 mei in het Cultureel Centrum.

door Nico Fennes

Voorschoten - Piet Wezepoel, musicus en muziekliefhebber, zag 25 jaar terug dat studenten van de jazz-afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag op zoek waren naar podiumervaring. Voor Piet reden om een stichting op te richten die concerten organiseert met jazzstudenten. In 1994 was het 1e jazzconcert van PJPJ in het Wapen van Voorschoten. In de daaropvolgende 25 jaar organiseerde PJPJ meer dan 200 concerten met nieuwe én gevestigde namen uit binnen- en buitenland. Piet was voorzitter van PJPJ van 1994 tot 2015, het jaar waarin hij overleed. Tjeerd Klapwijk is sindsdien voorzitter van het goed met elkaar samenwerkende PJPJ bestuur. De line-up van het jazzfeest op 25 mei bevestigt dat PJPJ 'absolutly alive and kicking' is.

Eric Ineke, fulltime drummer met een staat van dienst beginnend in 1968, behoeft nauwelijks introductie. Naast zijn eigen groepen werkte hij veel in ritmesecties achter nationale en Amerikaanse musici. Eric stond op alle edities van het North Sea Jazz Festival. Vanaf 2006 speelt Eric met zijn JazzXpress bestaande uit Rik Mol (trompet), Sjoerd Dijkhuizen (tenorsaxofoon), Rob van Bavel (piano) en Marius Beets (bas). Het kwintet treedt vanaf 2015 vaak op met special guest Tineke Postma, die ontegenzeggelijk tot de beste jazzsaxofonisten in de wereld behoort.

Vorige jaar paste het niet in het speelschema van Tineke Postma, maar voor het aankomende jubileumfeest lukte het Tjeerd Klapwijk haar naar Voorschoten te halen. Met alle onderscheidingen is het curriculum vitae van Tineke indrukwekkend. Zij werkte met prominente musici en groepen zoals Kenny Barron, Terri Lyne Carrington, Dianne Reeves, Geri Allen en het Metropole Orkest. Tineke speelde voor International Jazz Day in de Assembly Hall van de Verenigde Naties in New York met Wayne Shorter, Richard Bona, Vinnie Collaiuta en Zakir Hussain en in 2018 met Herbie Hancock, Wayne Shorter en Esperanze Spalding tijdens de uitreiking van de Kennedy Honors Award. PJPJ is superblij met Tineke' s komst. Naast Eric Ineke's JazzXpress en Tineke Postma kunt u uw jazzhart ophalen met het trio Agerbeek, Albjerg & Klapwijk en gastsolist Claudio Jr De Rosa, het Eglé Petrošiuté Quartet, Lorenzo Ditta Trio, Maria Voitenkova Quartet, Vito Vicar Quartet en de School Voor Jong Talent K.C.

Tijdens het Piet Wezepoel Jazz Festival wordt het jubileumboek gepresenteerd door schrijver Harry Steenvoorden met een overzicht van doelstellingen, organisatie en historie van PJPJ en levendige portretten van studenten, docenten, medewerkers en concertbezoekers, die in interviews en verhalen de betekenis van PJPJ illustreren. U bent van harte uitgenodigd voor dit spetterende PJPJ jazzfeest op 25 mei vanaf 16:30 uur.

Er is Chinese catering en volop gratis parkeergelegenheid! Voor meer info zie : www.pjpj.nl


deel deze activiteit