Buitengewoon Duivenvoorde lezingen

donderdag 16 mei 2019 0:00

Voorschoten/kasteel Duivenvoorde: Tijdens de Buitengewoon Duivenvoorde lezingen vertellen diverse experts vanuit hun vakgebied over Duivenvoorde. Zij geven ieder op hun eigen manier een kijkje achter de schermen van de bijzondere collectie van het kasteel. De reeks bestaat uit vijf lezingen in de Marotzaal op donderdagmorgen, die als serie of los kunnen worden gereserveerd.

Donderdag 16 mei - Lezing door Simone Nieuwenbroek, kunsthistoricus en samensteller van de tentoonstelling 'Macht en Onmacht. Verborgen verhalen op Duivenvoorde'. Simone zal achtergronden en bijzondere verhalen van deze tentoonstelling delen. 

Donderdag 20 juni - Lezing door Alexander Schimmelpenninck van der Oye, oud-bestuursvoorzitter Stichting Duivenvoorde en familielid van de laatste eigenaars van Duivenvoorde. Hij heeft zich verdiept in de geschiedenis van de tuinen van Duivenvoorde en geeft regelmatig lezingen over dit onderwerp.

Donderdag 18 juli - Lezing door Irene Storm van Leeuwen, bibliothecaris van Kasteel Duivenvoorde. Een unieke inkijk in de bijzondere bibliotheekcollectie van Duivenvoorde.

Donderdag 19 september - Lezing door Pauline Marchand, schilderijenrestaurator. Pauline vertelt over haar werk als schilderijenrestaurator en de bijzonderheden van de collectie van Duivenvoorde.

Donderdag 17 oktober - Lezing over de uitzonderlijke glas- en keramiekcollectie van Duivenvoorde (spreker wordt nog bekend gemaakt).