<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
  • Alles

Bouwen aan vrijheid, een bijzondere architectuurrondleiding

zaterdag 15 juni 0:00 uur

Foto: ANKIE MATHLENER

Den Haag -Het Buitenmuseum, Schilderrijk Den Haag organiseert op 15 juni, de Dag van de Architectuur, een rondleiding met het thema 'Bouwen aan Vrijheid'. Centraal staat het Hollands Classicisme van de Gouden Eeuw in het algemeen en de bouwkunst van Van Balckeneynde in het bijzonder.

De rondleiding begint en eindigt in het Paulus Potterhuis aan de Dunne Bierkade 17 en brengt ons in woonhuizen van roemruchte Hollandse Meesters zoals de projectontwikkelaar en landschapsschilder Jan van Goyen. Speciale aandacht gaat uit naar de paleizen en (buiten)huizen die de stadstimmerman Van Balckeneynde bouwde in en rond Den Haag. Stadhouder Frederik Hendrik prins van Oranje (1584-1647) en zijn secretaris Constantijn Huygens (1596-1687) lieten grootschalige bouwprojecten uitvoeren. Vaak was Van Balckeneynde hiervan de aannemer/architect. De ontwikkeling van de architectuur in Den Haag bloeide als nooit te voren. Veel toonaangevende gebouwen werden opgetrokken in de stijl van het Hollands Classisisme. Hierbij werden ideeën uit de renaissance (Andrea Palladio) en de architectuur uit de klassieke oudheid (Vitruvius) met de Hollandse baksteenarchitectuur gecombineerd.

Praktische informatie

Wanneer: Op de Dag van de Architectuur 15 juni 13.30 uur en 15.00 uur Duur: 1 uur

Prijs: €9,00 per persoon

Locatie: start Paulus Potterhuis Dunne Bierkade 17, 2512 BC Den Haag

Extra's: ontvangst met koffie/thee

Talen: Nederlandstalige wandeling

Boeken is nodig: (031)70 – 322 04 87 of buitenmuseum@gmail.com

OV: Tram 1,9,10,15,16 halte Kalvermarkt / Stadhuis. Bus 18 halte station H


deel deze activiteit