<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
  • Alles

Ooievaart, Haagse rondvaart, brengt bier terug naar de Bierkades

woensdag 12 juni 0:00 uur

De kersverse Brouwerij De Schuit lanceert het Bukkûh bier. In café De Pakschuit aan de Dunne Bierkade worden de eerste twee vaten van het lokaal gebrouwen bier aangeslagen. De proeverij is onder begeleiding van de initiatiefnemers, Sjaak Paauwe en Kevin Moore. De naam van het bier is een knipoog naar de rondvaart De Ooievaart, waar beide initiatiefnemers werkzaam zijn. Bukkûh is Haags voor bukken, iets wat regelmatig op de rondvaart in het centrum van Den Haag gedaan moet worden vanwege de lage bruggen. Het idee voor het brouwen van een eigen bier ontstond tijdens een van de biervaarten, waarin diverse lokale bieren geproefd worden en de deelnemers een kijkje krijgen in de wereld en de geschiedenis van het bier.

Fris, hoppig en fruitig bier

Het bier zal een alcohol percentage krijgen tussen de 4,5 en 5 procent. Kevin Moore: 'We hebben een bier gebrouwen dat precies aan onze smaak voldoet. Het bier is soepel, hoppig, fris en fruitig. Het is licht, makkelijk toegankelijk bier met een citrussmaak'. Sjaak Paauwe: ' Het is een verfrissende seizoenbier dat goed gedronken kan worden op een zomerse dag. Mogelijk brouwen we binnenkort ook een bier voor de herfst, winter of lente. Aan de Bierkades is het heerlijk. Helemaal, met een fris en heerlijk biertje.' Dus, voor liefhebbers van lokaal gebrouwen bier is het absoluut een aanrader om naar de Bierkades te komen om het bier te proeven. 'Schilders, schepen en schuimend bier is het motto van deze kade', aldus Peter Duivesteijn, directeur van De Ooievaart, die trots is op de hereniging van het bier en de Bierkades.


deel deze activiteit