<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
 • Alles
 • (2)
  Muziek
 • (1)
  Film
 • (5)
  Evenement
 • (4)
  Lezingen
 • (1)
  Natuur

Luister- en kijkspel: King Arthur van Henry Purcell

zaterdag 12 oktober 19:00 t/m zondag 13 oktober 16:00 uur

Vocaal Vrouwenensemble Vox Clara en barokensemble The Broken Consort bundelen dit najaar de krachten in een gezamenlijke uitvoering van King Arthur van Henry Purcell (1659-1695).

De uitvoeringen vinden plaats in Theater Warenar in Wassenaar (zaterdag 12 oktober, 19.00 uur) en het Cultureel Centrum in Voorschoten (zondag 13 oktober, 16.00 uur).

King Arthur is een semiopera in vijf actes, op muziek van de Engelse componist Henry Purcell en tekst van John Dryden. Het stuk werd voor het eerst opgevoerd in Londen in 1691. Het verhaal gaat over strijd, liefde en het pastorale leven. Met prachtige instrumentale, koor- en solostukken. Een verteller neemt ons mee door het spannende verhaal. Oswald, de koning van Kent en een Saks, maakt Emmeline, die verloofd is met de Britse koning Arthur, het hof. Dat wordt vechten. De veldslag loopt af in het nadeel van de Saksen, maar Oswald schaakt alsnog Emmeline. Arthur gaat naar haar op zoek, vergezeld door de wijze raad van Merlijn. Maar er volgen ontberingen. Dwaallichten brengen de ridders van de wijs. Sirenen proberen Arthur te verleiden. Het gezelschap belandt uiteindelijk in een betoverd bos, maar gelukkig volgt aan het einde de verzoening. Er volgt een lofzang op Engeland.

De uitvoering staat onder leiding van dirigente Maria Rosenmöller. De toneelregie ligt in handen van Johanna Terpstra. Kaarten (15 euro volwassenen; 5 euro jeugd t/m 18 jaar) zijn verkrijgbaar via de website van Vox Clara en bij leden van het koor en orkest. 

 


deel deze activiteit