<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
  • Alles
  • (2)
    Evenement

Zondagmiddagconcert met Maggiore Piano Trio

zondag 10 november 14:00 uur

VOORSCHOTEN- Zondag 10 november om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgt het  Maggiore Piano Trio een klassiek concert in Woonzorgcentrum Adegeest te Voorschoten. Op het programma staan  werken van de componisten Schubert en Mendelssohn, Het concert is voor iedereen toegankelijk.

Aanvang 14:30 uur; inloop 14:00 uur.

Entree: 10 euro.

Het Maggiore Piano Trio bestaat uit pianiste Sharon Niessen, violiste Anna Britala en cellist Camillo Cabassi. Drie bevlogen musici met een rijke historie in zowel kamermuziek als solo musici, gaven concerten in binnen- en buitenland en zijn prijswinnaars van diverse concoursen. In 2018 speelde het trio voor het eerst samen. Ze vonden een klik op zowel persoonlijk als muzikaal vlak en speelden inmiddels op diverse podia in Nederland. 

De drie musici zijn steeds op zoek naar de betekenis achter de muziek en hoe ze dit op een overtuigende manier kunnen brengen. Hierbij is het trio zoekende naar de communicatie met de muziek en hun publiek waarbij je de energie kunt horen stromen. Hiermee hebben ze een heel eigen en onderscheidende manier van spelen ontwikkeld.

Het Maggiore Piano Trio richt zich met name op vroeg- en laat-Romantiek, waarbij de musici zich laten inspireren door de verbeelding en het verhaal achter de muziek. De kleurrijke en volle klank van Britala's viool en Italiaanse elegantie van Cabassi's cello – gemaakt door zijn vader – is een perfecte combinatie voor het Romantische repertoire.

Het repertoire van het trio bestaat uit werken van Schubert en Brahms tot Mendelssohn en Ravel. Met Britala's achtergrond in de Russische vioolschool spelen ze ook graag Oost-Europees en Russisch repertoire.

Programma

Maggiore Piano Trio

 

Franz Schubert (1797 - 1828)

Pianotrio no. 2 in Es D. 929

Allegro

Andante con moto

Scherzo

Allegro moderato

Pauze

Felix Mendelssohn (1816 - 1847)

Pianotrio no. 1 op. 49 in d

Molto allegro ed agitato

Andante con moto tranquillo

Scherzo: Leggiero e vivace

Finale: Allegro assai appassionato

 


deel deze activiteit