<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
  • Alles
  • (1)
    Muziek
  • (2)
    Evenement
  • (4)
    Lezingen

Nieuw agendabericht

maandag 24 februari 13:48 uur

Foto:

AVOND-/MATINEEVOORSTELLINGEN

Donderdag 27 en zaterdag 29 februari, 20.00: Il traditoreDrama, waargebeurd (It 2019),145 min. Kijkwijzer: 16

Begin jaren '80 blijkt de vrede binnen de Siciliaanse maffia, de Cosa Nostra, van korte duur. Tommaso Buscetta, een hooggeplaatst lid van de Cosa Nostra duikt onder in Brazilië. Intussen worden zijn vertrouwelingen één voor één vermoord. Wanneer Buscetta opgepakt wordt en uitgeleverd aan Italië, neemt hij een beslissing die de geschiedenis zal veranderen: hij zal als eerste de omertà (zwijgplicht) doorbreken. “Il traditore” vertelt het waargebeurde verhaal achter het Maxi-proces (1986-1992) tegen de maffia in Palermo. Met het proces werd het bestaan van de Cosa Nostra bewezen.

Donderdag 5 maart, 20.00, zondag 8 maart, 15.30 Dark Waters

Drama, waargebeurd (VS 2020) 126 min. Kijkwijzer: 9. Met in de hoofdrollen: Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Advocaat Rob Bilott, in dienst van een prestigieus advocatenkantoor, neemt het op tegen chemieconcern Dupont dat giftig afval zou lozen in West Virginia. Het is het begin van een 15 jaar durend gevecht tegen het chemieconcern, waarbij hij niet alleen zijn carrière en reputatie op het spel zet, maar ook zijn relatie met zijn vrouw Sarah en zijn eigen gezondheid zwaar op de proef stelt.

Vrijdag 6 maart, 20.00: In Search of Beethoven Documentaire (VK 2019), 146 min.

In het kader van het 250e geboortejaar van Ludwig van Beethoven wordt een serie documentaires vertoond over hem en drie andere grote componisten: Chopin, Mozart en Haydn. De eerste documentaire gaat over het leven van componist Beethoven. Aan de hand van diens oeuvre en met behulp van briefcitaten en bezoeken aan steden waar hij leefde en werkte wordt een biografie geschetst. Wie was de man achter het romantische beeld van de gekwelde kunstenaar met zijn wilde haren, dwarse karakter en gefronste wenkbrauwen? En wat heeft Beethovens muziek en imago onsterfelijk gemaakt?Zaterdag 7 maart 20.00 en zondag 15 maart 15.30: For SamaDocumentaire (VK 2020) 100 min. Kijkwijzer: 16“For Sama” is een brief van een moeder aan haar kind en biedt een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict. De documentaire van de Syrische filmmaker en burgerjournalist Waad al-Kateab en regisseur Edward Watts won op het filmfestival van Cannes de prijs voor Beste Documentaire.

FAMILIEVOORSTELLINGEN

Alle familiefilms zijn in de Nederlands gesproken versie.In de voorjaarsvakantie zijn er elke dag familievoorstellingen, Zie www.filmtheatervoorschoten.nl voor meer informatie en kaartjes.

Kruimeltje en de strijd om de goudmijnFamiliefilm, avontuur (NL 2020), 78 min. Kijkwijzer: AL

Kruimeltjes vader heeft in Amerika een goudmijn gevonden en hiermee veel geld verdiend, waarmee hij een prachtig landhuis heeft gekocht voor het gezin. Maar Kruimeltje houdt niet van een geregeld leven. Heel graag wil hij terug naar de grote stad en besluit om weg te lopen, samen met zijn trouwe hond Moor.

Dolittle (2D en 3D NL gesproken)

Familiefilm avontuur, fantasie (VS 2020) 101 min. Kijkwijzer: 6De excentrieke Dr. John Dolittle woont alleen, met zijn exotische dieren als gezelschap.Wanneer de jonge koningin Victoria ernstig ziek wordt, gaat Dolittle op zoek naar een geneesmiddel dat alleen te vinden is op een mythisch eiland. Op deze avontuurlijke zoektocht krijgt de dokter gezelschap van een jonge leerling en een bonte stoet aan dierenvrienden

Vanaf 4 maart: Onward Animatie, familiefilm,komedie (VS 2020 Disney/Pixar) 103 min. Kijkwijzer: 6

Afwisselend in 2D en 3D en op 8 maart in de originele versie met Nederlandstalige ondertiteling.Twee Elvenbroers zijn wees. Omdat de jongste zijn vader nooit gekend heeft beginnen ze aan een avontuurlijke zoektocht naar een spreuk waarmee ze hun vader voor één dag terug kunnen halen uit de dood. Het gaat alleen niet helemaal zo gepland…

Filmtheater Voorschoten

Prinses Marijkelaan 4

2252 HH Voorschoten

Info en kaartjes: www.filmtheatervoorschoten.nl 

.


deel deze activiteit