<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
  • Alles
  • (1)
    Muziek

PJPJ opent jazzseizoen op 25 september

zaterdag 25 september 20:00 uur

Foto:

Podium Jong Professionals Jazz opent het jazzseizoen op 25 september in het Cultureel Centrum met een optreden van Tengu Malina.

‘Tengu Malina’ begon als een muziek duo in Januari 2018 in Amsterdam met de intentie om hun eigen interpretatie van muziek uit verschillende genres te presenteren. De groep is geformeerd rond zangeres en gitariste Martina Effy (pseudoniem voor Martina Bergonzoni) en saxofonist Niccolo’ Zanella. 

Beide musici zijn respectievelijk op het Koninklijk Conservatorium den Haag en het Conservatorium van Amsterdam opgeleid. Zij werken vaak samen met het “Amsterdam Music Project” en werkten al samen op vele muziek evenementen in en rond de stad Amsterdam.

In oktober 2019 besloten zij om meer ruimte te maken voor de Braziliaanse songs, al een belangrijkonderdeel van hun repertoire, met als doel om de diepere betekenis in deze stukken te delen met publiek wat leidde tot het nieuwe project genaamd “Tengu Malina Bossa Nova Project”; in een kwartetbezetting met Pedro Ivo Ferreira op contrabas en Ilia Rayskin op drums. Beide zijn opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam.

Het repertoire komt uit de Braziliaanse muziektraditie uit de jaren ’70 en de jaren ’80. De meeste van deze liedjes komen van componisten als Antonio Carlos Jobim, Paulinho Da Viola en Vinicius de Moraes. Met dit nieuwe project traden zij al meerdere malen op in Nederland waaronder in “Cultureel Café Bacchus” in Aalsmeer, “Mayor Manor” in Amsterdam en het “Grachten Festival 2020” in Amsterdam.

Op zaterdag 25 september 2021 zullen zij zich presenteren in het Cultureel Centrum Voorschoten bij Podium Jong Professionals Jazz, aanvang 20:00 uur. Entree 7 euro. Voor meer info over de concerten: zie www.pjpj.nl


deel deze activiteit