<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
  • Alles
  • (1)
    Muziek

Harmonie Philomena uit Haelen viert 100 jarig bestaan met optreden in Voorschoten

zaterdag 25 september 14:30 uur

Foto: Cor Sijbers

Op uitnodiging van hun beschermheer, Voorschotenaar Cees Bijloos, brengt de Harmonie Philomena uit Haelen (Limburg) een bezoek aan Voorschoten en Den Haag, om ter gelegenheid van hun 100 jarig bestaan een optreden te verzorgen. 

Op zaterdagmiddag 25 september rond 14.30 uur treedt de Harmonie Philomena op voor het winkelend publiek op het Treubplein in Voorschoten. Zo’n 40 leden van de harmonie brengen bekende en onbekende melodieën ten gehore. 

‘Het moet een feestelijk gebeuren zijn’,  Bijloos. Corona heeft ons al lang genoeg in een ‘’wurggreep’’ gehouden. We willen nu met dit optreden het 100 jarig bestaan van Philomena vieren’. 

‘Het laatste grote optreden buiten was in het kader van 75 jaar bevrijding van het Leudal in (Midden -Limburg) in 2019’, memoreert Bijloos. Het optreden vond plaats op mijn boerderij waar in de oorlog verschrikkelijke razzia’s hebben plaatsgevonden. Een openluchtspel van tien avonden over het verzet heeft toen grote indruk achtergelaten bij het vele publiek’.

‘Het was aanvankelijk de bedoeling om samen met de Voorschotense fanfare Laurentius op te treden. Dit gezamenlijk optreden bleek door Covid 19 helaas niet mogelijk. Heel jammer,  evenals de feestavond die wij hadden gepland bij de Gouden Leeuw. Door de brand aldaar, moesten wij uitwijken naar de Haagsche Schouw in Leiden, waar ook wordt overnacht. Natuurlijk zullen de leden van de harmonie na het optreden op het Treubplein wel even op z’n Limburgs ‘een pintje pakken’ op de Voorstraat!! 

Op zondagmiddag 26 september volgt nog een lunchconcert op Het Paviljoen van Sociëteit de Witte rond 14.00 uur.


deel deze activiteit