Petra Veensdijk
Petra Veensdijk Foto:

Orgelconcert Laurentiuskerk

zondag 17 oktober 2021 20:00

Op zondagavond 17 oktober zal er weer een orgelconcert plaatsvinden. De Laurentius Orgelcommissie is blij dat na alle covid perikelen het weer mogelijk is. Petra Veenswijk zal onze orgelgast zijn. Zij is de vaste organist van het orgel in de Maarschalkerweerdorgel in de Maria van Jesse kerk te Delft. Daarnaast heeft zij een internationale concertpraktijk. In haar concert speelt ze op het grote en kleine orgel van de Laurentiuskerk werken van Sweelinck, Kerll, Bach, Dubois, Saint-Saens, Derx en Flor Peeters.

Op dit moment is nog niet helemaal duidelijk hoe soepel de maatregelen op de 17 oktober kunnen zijn. We gaan er nu van uit dat de anderhalve meter en het blijven zitten waar je zit nog zal gelden. Het wordt dus een aaneengesloten programma van ruim een uur. Ook zal nog wel het maximum van 60 aanwezigen gelden. Wat betreft eventuele aanscherpingen (vooraf aanmelden bijvoorbeeld) raden we u aan t.z.t. de website van de commissie te raadplegen: www.laurentiusorgelconcerten.nl

Van harte welkom dus. We hopen u de 17e in de Laurentiuskerk van Voorschoten te kunnen verwelkomen. Het concert begint om 20.00 uur en na afloop is een collecte om de onkosten te bestrijden. Namens de orgelcommissie, Peter van Beurden.