<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
  • Alles
  • (1)
    Theater
  • (1)
    Muziek
  • (1)
    Lezingen

Taxatiedag Kunst en Antiek in Kasteel Oud Poelgeest

zondag 28 november 10:00 t/m 16:00 uur

Foto:

Taxatiedag Kunst en Antiek in Kasteel Oud-Poelgeest

Op zondag 28 november zal de tweede taxatiedag van Collectioneurs.nl in samenwerking met Kunsthandel Art Dumay plaatsvinden. Op Kasteel Oud-Poelgeest in Oegstgeest, vlakbij Leiden, zijn verzamelaars van harte welkom om met maximaal drie objecten langs te komen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Collectioneurs.nl die dit in samenwerking met ART DUMAY organiseert, is een webshop Van en voor verzamelaars. Zij verkopen kunst en design van Dali en Brood tot onbekende makers. Het is niet bieden, maar kijken en kopen.

Tijdens deze dag zijn er vier taxateurs aanwezig die schilderijen, sieraden en beelden en zoldervondsten kunnen waarderen. Men dient zich wel aan te melden via taxaties@collectioneurs.nl. De kosten bedragen € 5 per persoon. Bij de eerste taxatiedag in Kasteel De Haar waren er vele honderden die interesse hebben getoond in deze dag. Om de voorkomen dat mensen teleurgesteld moeten worden is een tijdige aanmelding aan te raden.

Kasteel Oud-Poelgeest, waarvan de oorsprong terug gaat naar de 14de eeuw heeft begin 18de eeuw een bekende bewoner gehad, namelijk hoogleraar Herman Boerhaave, waarnaar het Leidse museum is vernoemd. Ook Jan Wolkers heeft een link met dit kasteel. In zijn debuutroman Serpentina’s petticoat wordt in het openingsverhaal verhaald over de diefstal van het “tillenbeest” door de hoofdpersoon. In 2013 draagt de zus van Wolkers het werkelijk beeld over aan de beheerders van het kasteel. 
deel deze activiteit