<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
  • Alles

IDFA Extended en LIFF

vrijdag 27 november 20:00 t/m vrijdag 4 december 20:00 uur

Foto:

De eerder afgelaste IDFA- en LIFF-films in het Filmtheater worden de komende weken alsnog vertoond: 

Donderdag 26 november, 20.00: Notturno

De nieuwe film van Gianfranco Rosi (Fuocoammare), Notturno, was onderdeel van de Gouden Leeuw-competitie van het filmfestival in Venetië. De grensgebieden van Irak, Koerdistan, Syrië en Libanon, waar Notturno werd opgenomen, zijn getekend door oorlog. Rosi, de documentairemaker die filmt als een schilder, laat de scènes voor zich spreken. Het schitterende camerawerk, vaak bij avond- of ochtendlicht, vormt de rode draad in zijn zoektocht naar menselijkheid.

Zondag 29 november, 20.00: Silence of the Tides

Met schitterende zonsondergangen, een divers dierenrijk en landschappen die twee keer per dag veranderen, heeft het Waddengebied zich veelvuldig bewezen als fotogenieke plek. Toch is het grootste intergetijdengebied ter wereld nog nooit zo adembenemend in beeld gebracht als nu. Regisseur Pieter-Rim de Kroon laat in Silence of the Tides zijn beelden voor zich spreken. Net als in Hollands Licht, waarmee hij in 2003 een Gouden Kalf won.

Zaterdag 28 november, 20.00: Three Tenors: Voices for Eternity in Cinemas

Documentaire, concertopnamen (VK 2020), 90 min.Het is 30 jaar geleden dat de “drie grote tenoren” Luciano Pavarotti, José Carreras en Plácido Domingo voor het eerst samen optraden in Caracalla, aan de vooravond van het wereldkampioenschap voetbal van 1990. Deze documentaire toont de beelden van dat concert en de herhaling ervan in Los Angeles. Aangevuld met interviews en nooit eerder vertoonde beelden werpt deze film licht op de vriendschap en rivaliteit tussen deze legendarische opera-sterren.

Maandag 30 november, 20.00: Nothing but the Sun De voorouders van Mateo Sobode Chiqueno aanbaden de zon, die zij beschouwden als een superieur en genereus wezen. Een deel van de Ayoreo leeft nog teruggetrokken in de bossen van Chaco in Paraguay. Maar een veel grotere groep, waar Sobode Chiqueno deel van is, werd samengedreven in kleine nederzettingen door missionarissen, die hun land onteigenden en hen onder dwang bekeerden tot het christendom. Is het een probleem dat een cultuur verdwijnt en opgaat in een andere?

LIFF-INHAALPROGRAMMA

Woensdag 27 november, 20.00: Un triomphe

Drama, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. (Fr 2020), 105 min. Om toch maar rond te komen, stemt worstelend acteur Étienne ermee in om een theaterworkshop in een gevangenis te geven. Verrast door het daar aanwezige acteertalent, besluit hij om samen met zijn bonte groep gedetineerden Samuel Beckett’s beroemde toneelstuk ‘Wachten op Godot’ op de planken brengen.

Dinsdag 1 december, 20.00 Hope

Drama (Noorw 2020), 126 min. Kijkwijzer: ALVlak voor Kerst krijgen Anja en Tomas nieuws dat inslaat als een bom: Anja heeft een hersentumor en niet lang meer te leven. Samen proberen ze een manier te vinden om het nieuws te delen met hun familie. In de tijd die volgt wordt de relatie tussen Anja en Tomas hevig op de proef gesteld.

Donderdag 3 december, 20.00: Lola vers la merDrama (BE, FR 2020) Speelduur: 94 min. Kijkwijzer: 12De relatie tussen Lola, een jonge transgendervrouw, en haar vader is op een dieptepunt, maar wanneer haar moeder overlijdt moet ze ineens met haar vader samenwerken. Samen moeten ze de as uitstrooien. Met de urn in de auto tussen hen in zullen beiden in het reine moeten komen met hun verdriet en hun gevoelens voor elkaar.

Vrijdag 4 december, 20.00: Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace Afwijkende toegangsprijs: € 12,50Nick Cave, alleen achter de piano, speelt zonder opsmuk in een lege concertzaal. De setlist varieert van vroege Bad Seeds en Grinderman nummers tot werk van het meest recente Nick Cave & the Bad Seeds album Ghosteen. Unieke akoestische uitvoeringen van liedjes als Into My Arms, The Mercy Seat, Higgs Boson Blues en Girl in Amber, in de stille grandeur van het Alexandra Palace.

In verband met de corona-maatregelen mogen er per voorstelling maximaal 30 bezoekers worden toegelaten. Om te voorkomen dat een voorstelling overbezet raakt vraagt het filmtheater bezoekers om kaartjes vooraf online te kopen via www.filmtheatervoorschoten.nl. Aan de kassa mogen namelijk zonder reservering geen kaartjes worden verkocht.

Bescherm anderen: blijf thuis bij verkoudheidsverschijnselen

Filmtheater Voorschoten

Prinses Marijkelaan 4

2252 HH Voorschoten

Informatie en kaartjes: www.filmtheatervoorschoten.nl


deel deze activiteit