Afbeelding

Vanaf 2018 gaat Repair Café Voorschoten van start met verruimde openingstijden.

zaterdag 27 januari 2018 10:00 tot 16:00

Voorschoten - Sinds februari 2017 heeft Voorschoten een eigen Repair Café met inmiddels 15 technische vrijwilligers. Op de laatste zaterdag van iedere maand, uitgezonderd in juli en december, komen deze vrijwilligers bijeen in het bekende atelier Zij aan Zij (Passage) van de Gemiva-SVG groep aan de Schoolstraat 100 en 108 in Voorschoten. Het doel van deze maandelijkse bijeenkomsten is om zoveel mogelijk defecte gebruiksvoorwerpen van dorpsgenoten te herstellen. Hierdoor worden alle Voorschotenaren opgeroepen met hun defecte spullen op de laatste zaterdag van de maand bij ons langs te komen. Sinds het nieuwe jaar hebben wij, vanwege het succes en de soms wat langere wachttijden de openingstijden speciaal verruimd van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Het eerste Repair Café Voorschoten vind alweer zaterdag 27 januari a.s. plaats van 10.00 tot 16.00 uur

Onze bezoekers worden direct opgevangen en krijgen na registratie van de meegebrachte spullen een volgnummer toegewezen en een kopje koffie aangeboden in de ontvangstruimte. Zodra de bezoeker aan de beurt is wordt een stoel tegenover de vrijwilliger aan de hersteltafel aangeboden en heeft overleg plaats tussen de bezoeker en vrijwillig reparateur over de aard van de storing of het defect van het meegebrachte gebruiksvoorwerp. Onze vrijwilliger probeert in het bijzijn van de bezoeker het defect direct te verhelpen, hetgeen gemiddeld in 68 % van de aangeboden spullen lukt. Een bezoek aan het Repair Café Voorschoten is kosteloos, maar voor benodigde nieuwe stekkers, zekeringen en lampen e.d. moet logischerwijs wel wat worden betaald. Een vrijwillige bijdrage van iedere bezoeker wordt dus zeer op prijs gesteld, waarvan wij weer gereedschappen en onderdelen kunnen kopen.

De herstelmogelijkheden strekken zich uit van kapot (klein)meubilair, defect speelgoed, repareerbare fietsen tot gescheurde kleding of textiel, maar de grootste aanvoer bestaat uit elektrische apparatuur met een stekker. Zes vrijwilligers zitten aan de tafel waar deze elektrische apparaten worden onderzocht en waar mogelijk direct hersteld. Hierbij moet gedacht worden aan stofzuigers, koffiezetapparaten, mixers, printers, broodroosters, verlichtingsarmaturen, wekkerradio's, scheerapparaten en nog veel meer zaken met een snoer en stekker of batterij.

Onze slogan: Weggooien ? Mooi niet !