Afbeelding

Oscar winnende films in Filmtheater

vrijdag 9 maart 2018 20:00 tot zondag 18 maart 20:00

De Oscars zijn op 4 maart uitgereikt. Naast Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, zullen de volgende Oscarwinnaars ook binnenkort in Voorschoten vertoond worden: Phantom Thread, The Post, Lady Bird, I, Tonya en Darkest Hour (reprise). 

Vrijdag 9, zaterdag 10 maart, 20.00 u en zaterdag 17 maart, 15.30 u:
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
115 min. Let op: Kijkwijzer 16 wegens geweld en grof taalgebruik.
Een donker en komisch drama van Martin McDonagh (In Bruges), met Frances McDormand, Sam Rockwell, en Woody Harrelson. Winnaar van vier Golden Globes Winnaar in de categorie 'Beste Scenario' tijdens het filmfestival van Venetië en twee Oscars voor de acteurs.
Als er na drie maanden nog geen dader is gevonden van de moord op haar dochter, zet Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat langs de weg naar het dorp drie reclameborden plaatsen met controversiële boodschappen die gericht zijn aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby. Wanneer politieagent en tweede in lijn Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbing's ordehandhaving alleen maar heftiger. 

Donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 maart, 20.00 u:
All the Money in the World
Biografisch drama, thriller, VS 2017, 132 min. Kijkwijzer: 16

Oliemagnaat J.P. Getty is de rijkste man ter wereld. Wanneer in de zomer van 1973 zijn kleinzoon in Rome wordt ontvoerd door de Italiaanse maffia, eist men 17 miljoen dollar aan losgeld. De miljardair weigert echter ook maar één cent te betalen, waarna de familie het afgesneden oor van de jongen ontvangt. Wanhopig om haar zoon te redden alvorens hij verder in stukjes wordt gesneden, besluit zijn moeder Gail om zelf te onderhandelen met de ontvoerders. Zelfs met de hulp van een ex-CIA-agent zal Gail vindingrijk moeten zijn om zonder geld haar zoon te bevrijden. Meester-cineast Ridley Scott (Alien, Blade Runner, Gladiator) tekent voor een episch kat-en-muisspel tussen de Getty-familie, de maffia en de sensatiebeluste paparazzi. Hij kan daarbij rekenen op een sterrencast, met onder anderen Christopher Plummer, Michelle Williams en Mark Wahlberg.


Zondag 18 maart, 11.00 u
The Best of IDFA on Tour (Film & Food)
Op één dag wordt de kijker 'n selectie van 4 van de mooiste, door jury en publiek gewaardeerde, hoopvolle en inspirerende documentaires van het IDFA, (International Documentary Festival Amsterdam) voorgeschoteld. Ook de inwendige mens wordt goed verzorgd met o.a. een lunch en "aangeklede thee".
Op het programma staan: "The Other Side of Everything", "Amal", "As We're Told" en "Piripkura".
De toegangsprijs voor het gehele programma, inclusief lunch, "uitgebreide thee" en afsluitend drankje bedraagt € 45,-. Op vertoon van de BankGiro Loterij VIP-kaart € 5,- korting (max. 2 kaartjes). Kijkwijzer: 12
>> LET OP De kaartverkoop sluit op 11 maart. Voor meer informatie en kaarten: www.filmtheatervoorschoten.nl

Filmtheater Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten
www.filmtheatervoorschoten.nl