Janneke van Laar
Janneke van Laar Foto:

Vanaf komende week in de bibliotheek

woensdag 28 oktober 2020 10:00

Bibliotheek Voorschoten:
Leer het oude ambacht o.l.v. Janneke van Laar

Het maken van een botanische tekening is een oud ambacht. Na het observeren van de groeiwijze van de plant, krijg je inzicht in de details en de opbouw van de kleuren. Door al deze facetten te schetsen en samen te voegen ontstaat de compositie. Daarna wordt de tekening overgebracht op aquarelpapier. Door steeds laagje voor laagje een tea-wash van aquarelverf aan te brengen komt de aquarel tot stand.

Janneke van Laar, werkend lid van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland, leert hoe je het oude ambacht Botanisch tekenen kan leren. In een cursus van 3 ochtenden, maak je een begin en leer je de fijne kneepjes van dit vak.

Bibliotheek Voorschoten van 10:00 tot 12:00
Cursusdata: 28 oktober, 4 en 11 november

Leden €40,50 / niet-leden € 45,- (excl. materialen, incl. koffie/thee)

Lezing Anne van den Dool ‘Vluchthaven’
Jong literair talent Anne van den Dool schreef een roman over haar overleden Indonesische stiefgrootvader, die zijn jeugd doorbracht in een Jappenkamp. Hoe gelukkig was deze zwijgende man? Tijdens de lezing vertelt Anne over haar schrijfproces, waarin ze op zoek ging naar het antwoord op deze en meer vragen. Vluchthaven toont de fragiele kunst van het achterblijven, en laat zien hoe ver de schaduw van de geschiedenis kan reiken. De lezing is ter gelegenheid van de Maand van de Geschiedenis.

29 oktober 2020, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Voorschoten
Kosten: Leden €10,- / niet-leden €12,50 Tickets aan de balie of via obvw.n