Afbeelding
Foto:

PS theater met WIJ ZIJN in Voorschoten

zaterdag 14 november 2020 20:00

Stadsgezelschap PS|theater uit Leiden gaat op zoek naar het dorpsgevoel
Theatervoorstelling WIJ ZIJN te zien in Zoeterwoude, Leiderdorp, Voorschoten en Oegstgeest

Vanaf zaterdag 31 oktober tot en met zondag 22 november speelt PS|theater, het stadsgezelschap van Leiden, de voorstelling WIJ ZIJN... in Zoeterwoude, Leiderdorp, Voorschoten en Oegstgeest. WIJ ZIJN… is een theatervoorstelling en gezelschapsspel inéén waarin de spelers samen met het dorp het leven in het dorp vieren en bevragen.

Over de voorstelling
Voor WIJ ZIJN... ging PS|theater op zoek naar het dorpsgevoel van Zoeterwoude, Leiderdorp, Voorschoten en Oegstgeest. Met een fikse dosis nieuwsgierigheid en de nodige vooroordelen spraken theatermakers Julia, Rian en Tijs de afgelopen maanden met allerlei dorpelingen over het leven in de vier dorpen aan de rand van Leiden.

Van de geboren en getogen Zoeterwoudenaar Rob en de de net gearriveerde Ayman. Van ijsboerin Nel tot voetballer Sarah. Van Hans, Leiderdorper in hart en nieren, tot de net gearriveerde familie Al Nator, van de 93 jarige Gonny tot de 24 jarige Rodney. Van de typische Voorschotenaar Aad tot de 5 jarige Esmee, van de kunstenaars op Berestein tot de 18 jarige Chimene. Van melkboer Henk uit Oegstgeest tot de international Lisa, van de 81 jarige Anna tot beauty queen Yazzmine.

Al deze verhalen en mensen komen samen in WIJ ZIJN... een theatervoorstelling en gezelschapsspel inéén die van za 31 okt t/m zo 22 nov te zien is in de vier dorpen. 

Data & locaties
WIJ ZIJN Zoeterwoude

za 31 okt 20.00 uur + zo 1 nov 16.00 & 20.00 uur, Muziekcentrum, Schenkelweg 6, Zoeterwoude
WIJ ZIJN Leiderdorp
Za 7 nov 20.00 uur + zo 8 nov 16.00 & 20.00 uur, Sport- en recreatiecentrum De Does, Amaliaplein 40, Leiderdorp
WIJ ZIJN Voorschoten
za 14 nov 20.00 uur + zo 15 nov 16.00 & 20.00 uur, Het Kruispunt, Schoolstraat 2, Voorschoten
WIJ ZIJN Oegstgeest
za 21 nov 20.00 uur + zo 22 nov 16.00 & 20.00 uur, Locatie nog niet bekend

Voor meer informatie en kaartverkoop kijk op de website van PS|theater: https://pstheater.nl/agenda/wij-zijn/

Over PS|theater
PS|theater is het stadsgezelschap van Leiden dat, onder artistieke leiding van Pepijn Smit, theaterproducties maakt over hoe we nu in de stad samenleven. Het speelt voorstellingen op unieke plekken in de stad: van de Pieterskerk tot De Kooi en van Begraafplaats Groenesteeg tot Park Matillo. Bij onze voorstellingen maakt iedereen kennis met verhalen over de stad en over stadsgenoten. De stad is dus onderzoeksgebied, werkterrein, podium en partner.