Tentoonstelling Fanny Mazure in Museum Voorschoten
Tentoonstelling Fanny Mazure in Museum Voorschoten Foto: VKK

Overzichtstentoonstelling Fanny Mazure in Museum Voorschoten

donderdag 12 januari 2023 17:01 tot zondag 29 januari 17:00

Van donderdag 12 januari tot en met zondag 29 januari organiseert de Voorschotense Kunstkring (VKK) de tentoonstelling Fanny & Fans. De bekende kunstenares Fanny Mazure werd onlangs 80 jaar en is nog steeds actief. Fanny woonde lange tijd in Voorschoten en heeft er veel bewonderaars. Op de expositie is recent werk van haar te zien naast schilderijen en ruimtelijke objecten die zij gedurende haar lange loopbaan als beeldend kunstenaar heeft gemaakt. Deze werken zijn in het bezit van (oud) Voorschotenaren, maar tijdelijk afgestaan voor deze expositie. Wat aanspreekt in haar werk is volgens de fans ‘dat je erin kunt verdwalen, dat het niet te abstract is’.

Fanny zelf is fan van het werk van VKK-collega Ben Jansen. Zij heeft hem gevraagd enkele van zijn beelden voor de tentoonstelling ter beschikking te stellen. Ben werkt het liefst met oud ijzer. Met lassen en smeden zet hij dit naar zijn hand en prikkelt de kijker het resultaat van zijn werk verder in te vullen.

Locatie