Afbeelding
Foto:

Films en cabaret in het Filmtheater

donderdag 19 januari 2023 20:00 t/m vrijdag 27 januari 20:00

Do 19 en za 21 januari 20.00, zo 22 januari 15.30: Living
Londen, 1953. Bill Nighy schittert als de ware Britse ‘gentleman’ Mr. Williams, een rechtlijnige maar eenzame kantoorklerk. Hij rouwt al enige tijd om zijn overleden echtgenote, heeft geen contact meer met zijn zoon en laat het leven aan hem voorbijrazen. Wanneer hij te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, herontdekt hij zijn levenskracht en gaat op zoek naar een manier om de wereld iets mooier achter te laten. Kijkwijzer: 9

Vr 20 jan 20.00: Blind Ambition
Van vluchtelingen tot top-sommeliers. De documentaire Blind Ambition vertelt het ongelooflijke verhaal van vier mannen die de internationale wijnwereld op zijn kop zetten door als eerste team van Zimbabwe deel te nemen aan de World Blind Wine Tasting Championships, de Olympische Spelen van de wijnwereld. Winnaar van de Publieksprijs van het Tribeca Filmfestival. Kijkwijzer: AL

Zo 22 januari 20.00 Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song
Deze documentaire laat de ontwikkeling van Cohens carrière zien en focust zich op de ontstaansgeschiedenis van zijn meest bekende en meest gecoverde song. Cohen werkte er maar liefst zeven jaar aan en op papier telde het uiteindelijk meer dan honderdvijftig coupletten. In eerste instantie werd Hallelujah afgewezen door zijn platenmaatschappij, maar vertolkingen van onder andere Jeff Buckley en Rufus Wainwright wekten het tot leven. Met ontroerende getuigenissen van grote artiesten voor wie het lied een persoonlijke toetssteen is geworden en een schat aan nooit eerder vertoond archiefmateriaal van de Cohen Trust. Kijkwijzer: 12

Wo 25 januari, 20.00: Broker
Sang-hyeon en Dong-soo verdienen goed geld aan het stelen van ter vondeling gelegde baby’s, om ze vervolgens aan te bieden op de adoptiemarkt. Wanneer moeder So-young terugkomt op de beslissing om haar baby af te staan, ontdekt ze de twee mannen en hun illegale praktijk. Overspoeld door gevoelens van zowel moederliefde als wanhoop, besluit ze mee te helpen bij de zoektocht naar geschikte ouders voor haar kind. Ondertussen zitten de rechercheurs Soo-jin en Lee ze op de hielen… Kijkwijzer: 6.

Do 26 januari 20.00: Dorine Wiersma: “Vlieg Op!” (cabaret)
Het is misschien niet zo bekend maar cabaretier Dorine Wiersma heeft zich de laatste tijd enorm ingehouden. Zij pikte en slikte van alles en beet met veel moeite op haar tong. Maar nu er weer ruimte is om uit te vliegen, ligt de lat hoog. In “Vlieg Op!” zingt Dorine alleen nog maar wat ze denkt. Eerlijk, ijdel, pijnlijk direct en heel goed op de gitaar. Dorine Wiersma won de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied “Stoute Heleen”. Ze stond op de Parade, Lowlands en was te zien bij DWDD en de Slimste Mens. Haar vierde cabaretsolo zat in de top vijf van de beste cabaretvoorstellingen. Kaartje: € 17,50

Vr 27 januari 20.00 Tosca (Opera)
Opera van Puccini, uitgevoerd (in mei 2022) door De Nationale Opera Amsterdam, orkest onder leiding van Lorenzo Viotti. Regie: Barrie Kosky. Italiaans gezongen, Engels ondertiteld. 130 min.
Liefde, lust en politieke intriges buitelen over elkaar in het leven van de temperamentvolle zangeres Floria Tosca. Wanneer haar geliefde gevangen genomen wordt door de sadistische politiechef Scarpia, neemt Tosca het lot in eigen handen, met een huiveringwekkende afloop. Kaartje: € 15,- incl. welkomstdrankje

Filmtheater Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten
Informatie en kaartjes: www.filmtheatervoorschoten.nl