Afbeelding
Foto:

Films en theater in het Filmtheater

donderdag 26 januari 2023 20:00 t/m zaterdag 4 februari 20:00

Do 26 januari 20.00: Dorine Wiersma: “Vlieg Op!” (cabaret)
Het is misschien niet zo bekend maar cabaretier Dorine Wiersma heeft zich de laatste tijd enorm ingehouden. Zij pikte en slikte van alles en beet met veel moeite op haar tong. Maar nu er weer ruimte is om uit te vliegen, ligt de lat hoog. In “Vlieg Op!” zingt Dorine alleen nog maar wat ze denkt. Eerlijk, ijdel, pijnlijk direct en heel goed op de gitaar. Dorine Wiersma won de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied “Stoute Heleen”. Ze stond op de Parade, Lowlands en was te zien bij DWDD en de Slimste Mens. Haar vierde cabaretsolo zat in de top vijf van de beste cabaretvoorstellingen. Kaartje: € 17,50

Vr 27 januari 20.00 Tosca (opera)
Opera van Puccini, uitgevoerd (in mei 2022) door De Nationale Opera Amsterdam, orkest onder leiding van Lorenzo Viotti. Engels ondertiteld. 130 min.
Liefde, lust en politieke intriges buitelen over elkaar in het leven van de temperamentvolle zangeres Floria Tosca. Wanneer haar geliefde gevangen genomen wordt door de sadistische politiechef Scarpia, neemt Tosca het lot in eigen handen, met een huiveringwekkende afloop. Kaartje: € 15,- incl. welkomstdrankje

Zo 29 januari 15.30 en wo 1 februari, 20.00: Broker
Sang-hyeon en Dong-soo verdienen goed geld aan het stelen van ter vondeling gelegde baby’s, om ze vervolgens aan te bieden op de adoptiemarkt. Wanneer moeder So-young terugkomt op de beslissing om haar baby af te staan, ontdekt ze de twee mannen en hun illegale praktijk. Overspoeld door gevoelens van zowel moederliefde als wanhoop, besluit ze mee te helpen bij de zoektocht naar geschikte ouders voor haar kind. Ondertussen zitten de rechercheurs Soo-jin en Lee ze op de hielen… Kijkwijzer: 6.

Do 2 februari 20.00: Triangle of Sadness
De modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholische, Marx-citerende kapitein. In eerste instantie oogt alles perfect, maar er is een hevige storm op komst. De cruise eindigt catastrofaal en het koppel strandt met een groep miljardairs en een schoonmaakster op een onbewoond eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet. Kijkwijzer: 12

Vr 3 februari 20.00: Living
Londen, 1953. Bill Nighy schittert als de ware Britse ‘gentleman’ Mr. Williams, een rechtlijnige maar eenzame kantoorklerk. Hij rouwt al enige tijd om zijn overleden echtgenote, heeft geen contact meer met zijn zoon en laat het leven aan hem voorbijrazen. Wanneer hij te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, herontdekt hij zijn levenskracht en gaat op zoek naar een manier om de wereld iets mooier achter te laten. Kijkwijzer: 9

Za 4 februari 20.00: À plein temps (Full Time)
Julie worstelt om in haar eentje haar twee kinderen op het platteland groot te brengen en haar baan in een Parijs paleis te behouden. Als ze eindelijk een sollicitatiegesprek krijgt voor een baan die bij haar aspiraties past, breekt er een algemene staking uit die het vervoer lamlegt. Julie’s fragiele evenwicht wordt verstoord. Ze begint aan een hectische race, met het risico te vergaan.

Filmtheater Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten
Informatie en kaartjes: www.filmtheatervoorschoten.nl