CUENTOS
CUENTOS Foto: CUENTOS

Wereldmuziek in de X: CUENTOS (flamenco dans en flamenco muziek)

zaterdag 28 januari 2023 20:30 t/m 22:30

In Cuentos (verhalen) nemen Tjebbe Broek, Erminia Fernandez Co´rdoba & Romina Toroz je mee op muzikale reis naar hun flamenco, hun persoonlijkheid en hun wereld. Flamenco is deels gebaseerd op bestaande ritmes, teksten, melodiee¨n en deels op eigen creaties en improvisatie. Niets staat e´cht vast, maar ook niet alles mag. Wanneer een gitarist, danseres(es) en zangeres(es) worden samengevoegd tot een “Cuadro Flamenco” (flamencogroep) ontstaat er iets bijzonders...

Cuentos is een programma dat je meeneemt op dit avontuur en je kennis laat maken met alle verschillende kanten van het genre. Een climax waarin gitaar, dans en zang alles op alles zetten om je mee te nemen in een bepaalde emotie. De muzikanten onderling gaan op zoek naar de muzikale connectie in het moment en op het podium.Tussen de nummers word je aan de hand van verhalen, vertalingen en anekdotes meegenomen naar de oorsprong van de muziek en zullen de artiesten hun persoonlijke verhalen en ervaringen delen.

Locatie