Afbeelding
Foto:

Films in het Filmtheater

donderdag 16 november 2023 20:00 tot zaterdag 25 november 20:00

AVOND-/MATINEEVOORSTELLINGEN

Do 16 nov 20:00, Zo 19 nov 15:30: Sages-Femmes
Huisgenoten Sofia en Louise zijn nieuw op de werkvloer in een geboortekliniek in Toulouse. Hun start als verloskundige verloopt echter verre van soepel. Sofia en Louise moeten snel leren omgaan met hoge werkdruk op de kraamafdeling, maar ook met de dagelijkse realiteit van nieuw leven, moederschap en soms de dood.

Vr 17 nov 20:00, Do 23 nov 20:00: Killers of the Flower Moon
Aan het begin van de 20ste eeuw maakte de vondst van olie de Osage Nation plotseling een van de rijkste volken ter wereld. Hun rijkdom trok onmiddellijk witte profiteurs aan, die de Osage zo veel mogelijk geld afhandig maakten en ze daarna vermoordden. Martin Scorsese’s epos is een meeslepende misdaadsaga waarin echte liefde het pad kruist van verraad. Met oa Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone en Robert DeNiro.

Za 18 nov 20:00 Sweet Dreams
Sweet Dreams neemt ons mee naar een Indonesisch eiland, tijdens de laatste stuiptrekkingen van het koloniale tijdperk. Tijdens een suikercrisis stort het leven van de Nederlandse suikerfabrikant Jan en Agathe in elkaar wanneer Jan plotseling voor Agathes ogen dood neervalt. Om haar status te behouden, roept Agathe hun vervreemde zoon Cornelis en zijn hoogzwangere vrouw Josefien naar het eiland, om het familiebedrijf over te nemen.

Zo 19 nov 20:00: Youth (IDFA special)
Wang Bing, een van onze grootste hedendaagse filmmakers, volgt de intimiderende dagelijkse arbeid van jonge textielarbeiders in Zhili en legt de onzichtbare realiteit van China’s buitengewone lokale economie vast.

Vr 24 nov 20:00: Tokyo Stories (Exhibitions on Screen)
Gebaseerd op een grote tentoonstelling in het Ashmolean in Oxford, omvat Tokyo Stories 400 jaar zeer dynamische kunst die varieert van de delicate houtsneden van Hokusai en Hiroshige tot Pop Art-posters, hedendaagse fotografie, manga, film en gloednieuwe kunstwerken die op straat zijn ontstaan

Za 25 nov 20:00: Callas – Paris, 1958
Ter ere van de 100e verjaardag van operazangeres Maria Callas is voor het eerst haar historische debuut in Parijs in zijn geheel te zien. Prachtig gerestaureerd van nieuw ontdekte originele 16mm print en een nieuw ontdekte geluidsbron.

Filmtheater Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten
Informatie en kaartjes: www.filmtheatervoorschoten.nl