Afbeelding
Foto:

Jubileumconcert Stichting Kunstkring Duivenvoorde

zaterdag 18 februari 2023 0:00

CAMERATA RCO SPEELT OCTET VAN SCHUBERT

Op 18 februari organiseert de Stichting Kunstkring Duivenvoorde in de Dorpskerk in Voorschoten een Jubileumconcert ter gelegenheid van haar 45-jarig bestaan. Het gerenommeerde Camerata RCO, bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest speelt dan het derde strijkkwintet van Luigi Boccherini en het befaamde Octet van Franz Schubert.

Het Octet van Schubert is een iconisch werk: het is geschreven voor strijkkwartet, contrabas, klarinet, hoorn en fagot, duurt bijna een uur en behoort tot de belangrijkste werken van negentiende-eeuwse kamermuziek. Schubert schreef het stuk waarschijnlijk als voorbereiding voor zijn negende symfonie, in de tijd dat hij ook zijn vermaarde Rosamunde-kwartet en Der Tod und das Mädchen componeerde. Het Octet wordt vanwege de speciale bezetting van het orkest niet vaak live uitgevoerd. 

Datum: 18 februari 2023. Aanvang 20.00 uur. Locatie Dorpskerk Voorschoten. Kaarten à €29,50 (inclusief een drankje na afloop) kunnen worden besteld via de website www.kunstkringduivenvoorde.nl. Jongeren tot 27 jaar betalen €17,50.