Afbeelding
Foto:

Films in het Filmtheater

donderdag 16 maart 2023 20:00 tot woensdag 22 maart 20:00

Do 16 maart 20:00, Zo 19 maart 15:30, Za 25 maart 20:00: The Fabelmans
The Fabelmans van Steven Spielberg is een diep persoonlijk portret van de jongen Sammy Fabelmans, die opgroeit in het Arizona van na de Tweede Wereldoorlog. Op jonge leeftijd ontwikkelt Sammy zijn passie voor film, tot grote vreugde van zijn creatieve moeder. In de loop der jaren legt Sammy de avonturen van zijn familie vast op beeld en ontwikkelt hij zich als regisseur van amateurfilms met zijn zussen en vrienden in de hoofdrol. Dit vredige leven wordt echter verstoord wanneer Sammy op zijn 16e een hartverscheurende waarheid over zijn moeder ontdekt die de familiedynamiek voorgoed verandert.

Vr 17 maart 20:00: Florence and the Uffizi Gallery
Alle bijzondere kunstwerken van Florence zijn in deze documentaire op een unieke manier te bewonderen. Ruim tien locaties in Florence en honderdvijftig kunstwerken vullen het scherm. Van de Cappella Brancacci (met de mooiste fresco’s van heel Florence) tot het Bargello (met de unieke David van Donatello), van de indrukwekkende Duomo met Brunelleschi’s meesterlijke koepel tot het Palazzo Vecchio, van Michelangelo’s David tot de Galleria degli Uffizi, waar je zelfs een kijkje kunt nemen in de Tribuna, die normaal gesproken alleen van buitenaf te bewonderen is.

Wo 22 maart 20.00, Do 23 maart 20.00: The Whale
Charlie heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt. Toch probeert hij, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie te herstellen. Langzaamaan ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien, en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn. The Whale is zowel hartverwarmend als hartverscheurend. Brendan Fraser, die de Oscar won voor beste hoofdrolspeler, maakt je onderdeel van een leven waar je van weg wilt kijken, maar dat je tot tranen toe beroert.

Filmtheater Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten
Informatie en kaartjes: www.filmtheatervoorschoten.nl