Artists impression nieuwe situatie
Artists impression nieuwe situatie Foto: KOW-architecten

Thema-avond over huis en landgoed Beresteijn

maandag 27 maart 2023 20:00 t/m 22:00

Het zal weinigen zijn ontgaan dat er momenteel nogal wat gebeurt met het huis en (een deel van) het landgoed Beresteijn. OGLV (de Vereniging tot Behoud van Oud, Groen en Leefbaar Voorschoten) en het museum haken in op de actualiteit en organiseren samen een thema-avond over het verleden en de toekomst van deze buitenplaats, gelegen aan de Leidseweg in Voorschoten.

Huize Beresteijn werd in 1833 gebouwd in opdracht van jhr. Hugo van Beresteijn. Jane Koopstra schreef in 2002 een boekje over huis en landgoed. Als eerste spreker van de avond zal zij de bijna 200-jarige geschiedenis van de buitenplaats tot leven brengen.
Voor de ontwerpers was de transformatie van het landgoed naar een nieuwe woonomgeving - er komen appartementen - een boeiende opgave. Als tweede spreker, na de pauze, zal architect René Buur vertellen over het ontwerpproces vanaf het begin in 2011. De bouw van de nieuwe appartementen en het hoofdgebouw start in 2023.

Maandag 27 maart, aanvang 20:00 uur, inloop vanaf 19:45 uur.
Tickets à €8,50 zijn te koop via de website www.museumvoorschoten.nl.

Locatie