Afbeelding
Foto: S. Falk

Bijen leren tellen: online of in het MEC Leiderdorp

dinsdag 4 april 2023 0:00

Op 15 en 16 april wordt de Nationale Bijentelling gehouden. Doe je ook mee? Want bijen tellen is leuk maar niet makkelijk. Om je hierbij te helpen organiseert IVN Leidse regio 2 bijeenkomsten om het eenvoudiger te maken.

Tijdens de workshops wordt er aandacht besteed aan herkenning van bijen en het tellen ervan. Ook de bijen van het bijenhotel komen aan de orde.

Deze online workshop voor beginners wordt gegeven op 4 april van 20.00-21.15 uur. Wil je ook de praktijk van het tellen oefenen, kom dan mee naar Park Matilo in Leiden op 7 april van 14.00 - 15.30. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de website van IVNLeiden bij activiteiten. Je ontvangt een paar dagen voor de workshop begint de inloglink.

Heb je geen zin om dit online te leren, kom dan op 5 april van 10 uur - 11.30 uur naar het MEC in Leiderdorp. Na een inleiding over herkenning en het tellen van bijen, gaan we het park de Houtkamp in om te oefenen. Aanmelden kan via deze link www.mecleiderdorp.nl/activiteiten-aanmelden/. Je vind daar ook het adres van het MEC Leiderdorp.