Afbeelding
Foto: Robbert Zweegman

Kunstenaar Barthel Brussee en fotograaf André Potters exposeren in de Hooglandse Kamer

zaterdag 13 mei 12:00 - 16:00

Tot en met zaterdag 13 mei presenteren kunstschilder Barthel Brussee en vertelfotograaf André Potters uit Leiden hun duo-expositie ‘Onderweg naar...’ in de Hooglandse Kamer van de Hooglandse kerk in Leiden.

Barthel Brussee (Leiden, 1965) studeerde aan de Kunstacademie in Den Haag en is een veelzijdig kunstenaar. Hij houdt er onder andere van om schilderen te combineren met fietsen. Onder andere naar Santiago de Compostella in Spanje. Onderweg maakt Barthel stapels olieverfstudies van wat hem opvalt. Deze impressies worden thuis uitgewerkt. Zijn ‘Fietsschilderijen’ zijn een verademing naast alle snapshots die op internet gedeeld worden over op reis zijn. De stijl van Barthel kenmerkt zich door een heel eigen vorm van figuratie. 

André Potters-Kemp (Leiden, 1972) is sociotherapeut werkzaam bij centrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie Curium en fotograaf. Voor zijn serie foto’s ‘Roads’ werd hij geïnspireerd door het nummer ‘Child of the Wind’ van gitarist Bruce Cockburn: “There’s roads, and there’s roads - And they call. Can’t you hear it? - Roads of the earth -And roads of the spirit - The best roads of all - Are the ones that aren’t certain...”. Welke paden trekken jou aan? 

De werken van Barthel en André nodigen uit stil te staan bij wat je ziet. Wellicht komen we dan onderweg wel iets van onszelf tegen. Hun nieuwe duo-expositie ‘Onderweg naar...’ is in principe elke woensdag- en zaterdagmiddag tussen 12.00 en 16.00 uur te bekijken in de Hooglandse Kamer aan de Hooglandse Kerkgracht 58 in Leiden. Ga voor meer informatie over actuele openingstijden naar: www.hooglandsekamer.nl.