Afbeelding
Foto:

Films in het Filmtheater

donderdag 25 mei 2023 20:00 t/m zaterdag 3 juni 20:00

AVOND-/MATINEEVOORSTELLINGEN
Do 25 mei 19.45: Maurice Béjart (live ballet)
De samenwerking tussen Maurice Béjart en de Opéra de Paris duurde meer dan veertig jaar en leverde meer dan twintig stukken op. Als eerbetoon aan de choreograaf presenteert het Parijse Opera Ballet drie werken uit de jaren 70. Allemaal schitteren ze in een even grote choreografische en muzikale intensiteit.

Vr 26 mei 20:00: Little Richard: I Am Everything
Deze documentaire toont de kronkelige levensreis van Richard Wayne Penniman, alias Little Richard. Legendarische musici, zwarte en queer geleerden, familie en vrienden van Penniman, en interviews met de artiest zelf, roepen een muziekgeschiedenis op waar vele witte artiesten en instellingen mee aan de haal zijn gegaan.

Za 27 20:00, Zo 28 mei 20:00: Till
Till is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Mamie Till Mobley’s langdurige zoektocht naar gerechtigheid voor haar veertienjarige zoon, Emmett Till, die in 1955 op brute wijze gelyncht werd tijdens een familiebezoek in Mississippi. Mamies onaflaatbare strijd laat zien hoe de kracht van een moeder een beweging op gang zette die de hele wereld schokte.

Zo 28 mei 15:30, Do 1 juni 20:00, Za 3 juni 20:00: Air
Air vertelt over de samenwerking tussen de jonge Michael Jordan en de pas opgerichte basketbaldivisie van Nike, dat met het merk Air Jordan een revolutie teweegbracht in de sportwereld en de hedendaagse cultuur. De film toont de riskante maar carrièrebepalende gok van een onconventioneel team, de compromisloze visie van een moeder die ziet dat haar zoon een immens talent heeft, en de basketballegende die de grootste aller tijden zou worden. Met o.a. Matt Damon, Ben Affleck en Viola Davis.

Filmtheater Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten
Informatie en kaartjes: www.filmtheatervoorschoten.nl