Afbeelding
Foto:

Films in het Filmtheater

donderdag 1 juni 2023 20:00 tot zaterdag 10 juni 20:00

AVOND-/MATINEEVOORSTELLINGEN
Do 1 juni 20:00, Za 3 juni 20:00: Air
Air vertelt over de samenwerking tussen de jonge Michael Jordan en de pas opgerichte basketbaldivisie van Nike, dat met het merk Air Jordan een revolutie teweegbracht in de sportwereld en de hedendaagse cultuur. De film toont de riskante maar carrièrebepalende gok van een onconventioneel team, de compromisloze visie van een moeder die ziet dat haar zoon een immens talent heeft, en de basketballegende die de grootste aller tijden zou worden. Met o.a. Matt Damon, Ben Affleck en Viola Davis.

Zo 4 juni 15:30, Vr 9 juni 20:00, Za 10 juni 20:00: Dalva
Dalva woont alleen met haar vader. Tot de politie hun huis op een avond binnenvalt, en haar onder jeugdbescherming plaatst. Dalva gedraagt en kleedt zich als een volwassen vrouw, en snapt totaal niet waarom ze zo ruw van haar vader werd weggerukt. Met hulp van haar kamergenoot Samia en haar begeleiders in de opvang leert Dalva om weer kind te worden. Gaandeweg begint ze dankzij hen te begrijpen dat de liefde van haar vader niet was wat ze dacht, en dat ze een heel ander trauma te verwerken heeft dan de plotselinge breuk.

Do 8 juni: 20:00: No Dogs or Italians Allowed
Boven op een Noord-Italiaanse berg ligt het piepkleine dorpje Ugheterra. Grond en eten zijn er schaars. Luigi en zijn broers vertrekken dan ook elke winter naar Frankrijk en Zwitserland, om daar als gastarbeider het zware werk te doen. Met behulp van een bijzonder speelse stop-motion animatiestijl, waarin hij af en toe letterlijk contact maakt met zijn grootmoeder, creëert regisseur Alain Ughetto een prachtige, ontroerende liefdesbrief aan zijn ouders en grootouders die hun hele leven met hun handen werkten.

Filmtheater Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten
Informatie en kaartjes: www.filmtheatervoorschoten.nl