Afbeelding
Foto:

Pianorecital met Duo Roeland en Rie in Adegeest

zondag 11 juni 2023 14:30

Zondag 11 juni 2023 om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgt het duo Roeland en Rie een pianorecital tijdens een middagconcert in Florence woonzorgcentrum Adegeest , Bachlaan 21, 2252 NB Voorschoten. Zij zullen werken van Debussy,  Falla, Casado, Tchaikovsky, Bruch en Popper spelen.
Het concert valt binnen de reeks ‘Geef Adegeest vleugels’ en is voor iedereen toegankelijk die telefonisch óf per e-mail een plaats heeft gereserveerd. De toegangsprijs bedraagt euro 12,50.

Voor meer informatie of het reserveren van een toegangskaartje kunt u contact opnemen met de het gastvrijheidpunt van woonzorgcentrum Florence Adegeest, Voorschoten, via 070-7544216 of per e-mail: ADG.Rest.Dienst@florence.nl

P R O G R A M M A
Debussy Arabesque No 1 Piano solo
Falla Suite poulaire Espanole cello en piano
Casado Suite voor cello solo
Pauze
Tchaikovsky Bacarolle – juni – van de seizoenen Piano solo
Bruch Kol nidrei
Popper Hungarian Rhapsody Op 68 Cello en piano

Duo Roeland en Rie
Roeland Duijne is cellist met een indrukwekkende internationale carrière. Na onder meer gestudeerd te hebben bij grootheden als Anner Bijlsma, Maurice Gendron en Janos Starker ontwikkelde zijn loopbaan zich van diverse aanvoerdersposities (o.a. Iers Kamerorkest) tot een veelgevraagd solist met name in het Verre Oosteren. Zij thuisbasis is echter nog steeds Amsterdam en het feit dat deze zich letterlijk een steenworp van Artis bevindt is voor hem een belangrijke drijfveer voor een nieuwe initiatief: Kamermuziek in Koningszaal, de onlangs door koningin Maxima heropende zaal van Het Groote Museum (Artis). Duijne neemt altijd zijn publiek mee door middel van zijn communicatieve en charismatische spel. Deze eigenschappen maken hem tot een unieke musicus en muzikale entrepreneur. Roeland is zojuist teruggekomen na een tournee door Japan met pianiste Rie.

Rie Tanaka studeerde piano aan de Tokyo National Université of Fine Arts and Music. In 1987 behaalde ze de eerste prijs op het Mozart Concours in Tokyo, een wedstrijd die verbonden is aan het prestigieuze Mozart Festival in Salzburg. Via een beurs van de Nederlandse regering kreeg zij de gelegenheid om te studeren bij Willem Brons aan het Amsterdams Conservatorium. In 1991 studeerde zij af met de 24 Preludes van Chopin cum laude af.Zij is uitgegroeid tot een begenadigd kamermuziekspelers en werkte o.a. samen met Herman Krebbers, Nobuko Imai, Wolfram Christ, Roeland Duijne, Johan Berkhemer en Esther Apituley. Geworteld in Nederland heeft Rie Tanaka inmiddels een indrukwekkende staat van dienst als pianodocente. Haar leerlingen hebben diverse prijzen op verschillende concoursen in Nederland gewonnen. Alhoewel ze een prachtige solo CD heeft opgenomen met meesterwerken van Scarlattie, Schubert en Schumann, is Mozart haar favoriete componist.