Afbeelding
Foto:

Kap nou! op Berbice

zondag 18 juni 2023 14:00

Een toneelvoorstelling over klimaatverandering, de opwarming van de aarde en in het bijzonder over hoe belangrijk bomen zijn. Saai? Alleen voor volwassenen? Nee hoor. Alle kinderen hebben vast wel eens gehoord van Greta Thunberg. En van Youth for climate. En misschien zelfs van spijbelen voor het klimaat. Op zondag 18 juni, vaderdag, organiseren de Vrienden van Berbice op buitenplaats Berbice een toneelvoorstelling voor kinderen (8+) en hun ouders en/of grootouders.

Geen park zonder bomen
De gevolgen van klimaatverandering blijken de laatste jaren in toenemende mate ook gevolgen te hebben voor veel buitenplaatsen en landgoederen in Nederland. Langdurige droogte en lage waterstanden zijn niet goed voor bos en bomen en dus ook niet voor bosrijke parken en tuinen. Voor een bomenrijke buitenplaats als Berbice zijn bomen heel belangrijk! Daarom komt de jeugdvoorstelling ‘Kap nou!’ naar Voorschoten, een humorvolle maar ook leerzame voorstelling over natuur, klimaat en het belang van bomen.

Professor Vest aan het woord
De enigszins warrige professor Vest vertelt tijdens zijn ‘voordracht’ op buitenplaats Berbice over de opwarming van de aarde en wat bomen hier tegen kunnen doen. Hij wordt bijgestaan door zijn eigenzinnige assistent. Een voorstelling met een serieuze ondertoon en een grappige boventoon. Geschikt voor kinderen (8+), vooral van groep 5 – 8, en voor hun ouders. Een uniek cadeautje voor vaders en opa’s op deze Vaderdag!

De voorstelling op 18 juni begint om twee uur. Ontvangst vanaf half twee. Kaarten zijn € 7,00 per persoon.Aanmelden kan via info@vriendenvanberbice.nl. U krijgt hierna bevestiging. Locatie: Leidseweg 221 in Voorschoten (geen parkeergelegenheid). Voor meer informatie, zie www.vriendenvanberbice.nl.

De Vrienden van Berbice zijn begin 2016 opgericht met als doel het organiseren van culturele activiteiten en het werven van Vrienden, die Berbice een warm hart toedragen en willen helpen om de buitenplaats weer in oude luister te herstellen. Alle eventuele opbrengsten van de culturele activiteiten komen ten goede aan Buitenplaats Berbice. Hou de website in de gaten want er staan meer activiteiten op het programma op de buitenplaats, zoals op 8 juli een swingend jazzconcert!