Afbeelding
Foto:

Films in het Filmtheater

donderdag 14 september 2023 20:00 tot zaterdag 23 september 20:00

AVOND-/MATINEEVOORSTELLINGEN


Do 14 sept 20:00: Ghost Dog: The Way of the Samurai
Legendarisch regisseur Jim Jarmusch verkent de grenzen van de samoeraifilm in het New York van eind jaren negentig. Hoofdpersoon is de mysterieuze huurmoordenaar Ghost Dog (een veelgeprezen Forest Whitaker), die zich met een bijna magische lichtheid voortbeweegt. De oldschool hiphopsound van RZA gaat wonderwel samen met Jarmusch’ onderkoelde stijl.

Zo 17 sept 15:30, Di 19 sept 20:00: ABBA: The Movie – Fan Event
Dans naar de bioscoop voor dit speciale fan event! De geremasterde film neemt je mee terug naar de hoogtijdagen van ABBA, toen regisseur Lasse Hallström de immens populaire Australische tournee vastlegde. Met backstage beelden en volledige uitvoeringen van ABBA’s grootste hits als Dancing Queen, SOS en Waterloo. Het subplot vertelt ondertussen het verhaal van een country radio-dj die een interview met de band probeert te regelen. Wo 20 september: 20:00: BarbieBarbie en Ken hebben de tijd van hun leven in het kleurrijke Barbieland. Totdat een existentiële crisis het paar dwingt om naar de echte wereld te reizen. Daar worden zij geconfronteerd met de vreugdes en gevaren van een leven onder de mensen.

Do 21 sept 20:00: The Maiden
Colton en Kyle zijn beste vrienden. Ze zwerven vrolijk door hun provinciestadje en de wilde natuur. The Maiden brengt dit verhaal samen met het verhaal van hun verlegen klasgenoot Whitney, die bezig is met het verwerken van haar eigen emotionele crisis. De ontdekking van haar dagboek voert naar een spiegelwereld. Een magisch ravijn. Een paranormale ontmoeting. De terugkeer van een dode zwarte kat. Is dit een droom? Het leven na de dood?

Vr 22 sept 20:00 Sweet Dreams (openingsfilm NFF)
Sweet Dreams neemt ons mee naar een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de laatste stuiptrekkingen van het koloniale tijdperk. Tijdens een suikercrisis stort het leven van de Nederlandse suikerfabrikant Jan (Hans Dagelet) en Agathe (Renée Soutendijk) in elkaar wanneer Jan plotseling voor Agathes ogen dood neervalt. Om haar status te behouden, roept Agathe hun vervreemde zoon Cornelis en zijn hoogzwangere vrouw Josefien naar het eiland, om het familiebedrijf over te nemen.

Za 23 september (20.00): Hopper: An American Love StoryDocumentaire die een nieuw perspectief biedt op het leven en werk van schilder Edward Hopper, een van Amerika’s meest geliefde kunstenaars. Hij legde op een unieke manier het Amerikaanse leven vast in zijn werken.

Filmtheater Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten
Informatie en kaartjes: www.filmtheatervoorschoten.nl