Afbeelding
Foto:

Van schemer naar donker

zaterdag 23 september 2023 18:45

Van schemer naar donker. Wandeling bij volle maan voor de hele familie ( vanaf 8 jaar) op zaterdag 29 september 2023

We vertrekken met de zon en komen terug onder de sterren. Donker wordt het pas echt als we het bos inlopen. We hopen op helder weer zodat we kunnen genieten van de zonsondergang en – wat later - de sterren .

Ervaar het kleuren van de avondlucht en het invallen van de duisternis, de verandering van de luchtvochtigheid en de temperatuur, het wegsterven van de duingeluiden, het naderen van de branding. Laat je verrassen door vanaf het hoge duin de zee bij nacht te zien en in het donker langs de vloedlijn te lopen.

Hopelijk zien we bosuilen vliegen tegen de donker wordende hemel. Misschien kruist een ree of vos ons pad. Onderweg is er nog een spannend verhaal.


Wanneer: Zaterdag 29 september 2023 18.45-21.00 uur
Verzamelen: Parkeerterrein tegenover Hotel Duinoord, Wassenaarseslag 26, 2242 PJ Wassenaar
Meenemen: goede conditie (!), passende kleding, drinken en stevige schoenen. Een stevige wandeling door het rulle zand van de Ganzenhoek en Berkheide, het Laarzenpad en langs het strand. Iets te drinken.
Opgeven: Verplicht, via email: want.ivnleiden@gmail.com
Kosten: geen
Organisatie: IVN-Leidse regio , Werkgroep Actieve NatuurTochten