Afbeelding
Foto:

Stoomtrein Katwijk Leiden vanaf Pasen geopend

zaterdag 30 maart 2024 10:00 tot maandag 1 april 10:00

 Stoomtrein Katwijk Leiden opent haar deuren weer in het Paasweekend. Op eerste en tweede Paasdag trakteert familie Paashaas de jongste bezoekers. Tijdens de winterstop is er hard gewerkt in het museum. De stoomtrein rijdt helemaal rond het hele Valkenburgse Meer. 

Vanaf het Paasweekend elk weekend geopend
Vanaf zaterdag 30 maart tot en met zondag 29 september a.s. is dit kindvriendelijke museum elk weekend geopend. Tijdens de winterstop hebben de vrijwilligers niet stilgezeten. Er is hard gewerkt aan restauratieprojecten in de werkplaats, het vernieuwde museum is nog verder verfraaid en er is veel onderhoud verricht in het buitenmuseum zodat alles er weer tiptop uitziet.

Paashazen
Eerste en tweede paasdag loopt familie Paashaas rond om de jongste bezoekers te trakteren en je kunt natuurlijk ook met ze op de foto. Stoomtrein Katwijk Leiden is bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen. Het museum is Kidsproof. Zo zijn er ritten met de stoom- en dieseltrein die voor een onvergetelijk avontuur zorgen en er is een grote kidscorner in het museum waar kinderen heerlijk kunnen spelen met treintjes. Buiten kunnen kinderen modeltreinen in beweging zetten op de grote modelbanen. Voor de grotere kinderen is er een spannende smalspeurtocht beschikbaar die je kunt installeren op je smartphone of tablet. Op deze manier kun je spelenderwijs het buitenmuseum ontdekken.

Kaartjes
Alles wordt duurder, maar de tarieven van Stoomtrein Katwijk Leiden zijn niet verhoogd. Een kaartje voor volwassenen kost 12 euro. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar betaalt u 9 euro. De jongste kinderen en houders van een museumkaart mogen gratis mee naar binnen. Met het kaartje kunt u twee treinreizen maken en zowel het buiten- als het binnenmuseum bezoeken met de grote Kidscorner en een interessante expositie over smalspoor. U kunt gratis parkeren bij het Valkenburgse Meer.