Afbeelding
Foto:

Films in het Filmtheater

donderdag 18 april 2024 20:00 tot zaterdag 27 april 20:00

AVOND-/MATINEEVOORSTELLINGEN

Do 18 apr 20:00, Vr 26 apr 20:00: The Promised Land
1755, Denemarken. Kapitein Ludvig Kahlen (Mads Mikkelsen) heeft zichzelf als doel gesteld de ongetemde Deense heide leefbaar te maken om in naam van koning Frederik V een kolonie te bouwen. Kahlen heeft er echter al snel een vijand bij. Volgens de meedogenloze landeigenaar Frederik de Schinkel is het stuk grond namelijk al in zijn bezit.

Zo 21 apr 15:30: Rapito
Het is het jaar 1858. In de Joodse wijk in Bologna dringen soldaten van de Paus het huis van de Mortara’s binnen. Op bevel van de kardinaal moeten ze de zevenjarige zoon Edgardo meenemen. Als baby schijnt hij in het geheim te zijn gedoopt door het kindermeisje, met als gevolg dat hij nu volgens de Roomse wetten een katholieke opvoeding moet krijgen. Edgardo’s ouders blijven in wanhoop achter en doen er alles aan om hun zoon terug te krijgen.

Wo 24 apr 20:00: The Great Escaper
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Britse Tweede Wereldoorlog veteraan Bernard Jordan, die op 89-jarige leeftijd ontsnapte uit het verzorgingstehuis om de 70 e herinneringsdag van D-Day in Normandië bij te wonen. Met top-acteur Michael Caine (91) in de hoofdrol en Glenda Jackson in de laatste rol voor haar dood in 2023.

Do 25 apr 20:00: Drive-Away Dolls
In deze humoristische film, geschreven door Ethan Coen en Tricia Cooke, maken we kennis met Jamie, een onbevangen vrije geest die klaagt over de zoveelste relatiebreuk met een vriendin, en haar terughoudende vriendin Marian, die nodig eens wat losser moet worden. Op zoek naar een nieuwe start, beginnen de twee vriendinnen aan een geïmproviseerde roadtrip naar Tallahassee. Maar het gaat al snel mis als ze onderweg een groep stuntelende criminelen tegenkomen.

Za 27 apr 20:00: Wicked Little Letters
Het Britse badplaatsje Littlehampton wordt opgeschrikt door mysterieuze, obscene brieven die bij steeds meer dorpsbewoners op de mat vallen. De verdenkingen gaan gelijk richting de vrijgevochten en grofgebekte Rose. Dan sluit een aantal vrouwen uit het dorp de handen ineen om de waarheid boven tafel te krijgen. Met oa Olivia Colman en Jessie Buckley.

Filmtheater Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten
Informatie en kaartjes: www.filmtheatervoorschoten.nl