Afbeelding
Foto:

Pianotrio Ramon van Engelenhoven speelt Schubert en Brahms

dinsdag 23 april 2024 20:00

Het seizoen 2024 van de Duivenvoorde Concerten is succesvol begonnen met een uitverkocht concert op 2 maart in Dorpskerk in Voorschoten met de uitvoering van de Brockes Passie van Reinhard Keiser door het Apollo Ensemble. Op 23 april vervolgen we de serie concerten met het optreden van het Pianotrio Ramon van Engelenhoven.

Ramon van Engelenhoven behoort tot de nieuwe generatie getalenteerde concert­pianisten die de komende jaren de internationale podia gaan veroveren. Op het Prinsen­grachtconcert 2023 speelde hij samen met de meesterpianist Paul Lewis. Op 23 april voert hij met Elise Besemer (viool) en Clément Peigné (cello) twee befaamde pianotrio’s uit: van Schubert en Brahms. Elise Besemer en Clément Peigné zijn lid van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Programma:Johannes Brahms, Pianotrio nr. 1
Franz Schubert, Pianotrio nr. 1

Beide pianotrio’s behoren tot de belangrijkste en bekendste binnen de kamermuziek. Het eerste pianotrio van Schubert is een van zijn rijpste werken en zit boordevol met lange melodieën en zoetvloeiende lyriek. Het is een volmaakt uitgebalanceerde compositie. Brahms borduurde voort op de werken van Beethoven en Schubert, maar creëerde bij zijn pianotrio’s hoogst persoonlijke scheppingen met een klankwereld die in de negentiende eeuw vernieuwend was.

Na de uitvoering van de Brockes Passie is dit het tweede concert van het seizoen 2024 van de Duivenvoorde Concerten. Hierna volgen nog optredens van Anna Fedorova (piano), Dana Zemtsov (altviool), Lidy Blijdorp (cello), Floor Le Coultre (viool), de Academie van het Concertgebouworkest, het Dianto Reed Quintet, Daria van den Bercken met Ludwig, Lars Wouters van den Oudenweijer (klarinet) en het Prisma Trio. Zie voor alle data en programma´s www.duivenvoordeconcerten.nl.

Er zijn nog twee Passe-partouts beschikbaar voor de ‘Serie van 6’. U betaalt dan geen €30,50 per concert, maar slechts €24,50.

Toegangsprijzen
Losse tickets voor de concerten kosten € 30,50. Jongeren tot 25 jaar betalen € 8,50. Alle prijzen zijn inclusief pauzedrankje en € 1,- servicekosten per ticket.

Locatie: Dorpskerk, Kerkplein 2.