Afbeelding
Foto: PR

Voorjaarsconcert Concertorkest Laurentius

zaterdag 6 april 2024 15:30

Het Concert Orkest van Muziekvereniging Laurentius geeft op 6 april om 15.30 uur een Voorjaarsconcert in de kerk ‘het Kruispunt’ aan de Schoolstraat 2. Toegang is gratis.  

Dit orkest is in 2015 opgericht en daarmee het jongste orkest van Laurentius. In eerste instantie voor oud leden van de Drumfanfare, die de combinatie muziek en marcheren te intensief vonden maar nog wel muziek willen blijven maken.

Ondertussen is de huidige bezetting van dit orkest van bijna 20 leden uitgebreid met muzikanten die geen lid zijn geweest van de Drumfanfare. In samenspraak met de leden en dirigent Nelleke de Vries wordt het repertoire bepaald. Veel muziek wordt gearrangeerd door Marc van Niel en het repertoire is afwisselend. O.a Oer-Hollandse liedjes, popmuziek, maar ook concertwerken behoren tot het repertoire.

Tijdens het concert wordt eigentijdse muziek afgewisseld met herkenbare melodieën maar ook de marsen ontbreken niet. Iedereen is welkom. Misschien lijkt het u ook wel wat om mee te gaan spelen met dit orkest, dit is uw kans om de sfeer te proeven. Daarnaast bent u natuurlijk altijd welkom tijdens de repetitie op dinsdagavond om 20.00 uur aan de Antoni van Leeuwenhoekkade 37.