Afbeelding

Boulen onder de Linden

Algemeen

Voorschoten- De Six Prêt organiseert dit jaar voor de 35ste keer in het centrum van Voorschoten een Jeu-de-boules toernooi op eerste Pinksterdag, dit jaar dus op 4 juni. Dat is uniek in de regio omdat het een zogenaamd markttoernooi betreft, waarbij in Voorschoten de Voorstraat van een laag zand voorzien wordt waarop gespeeld wordt, maar ook omdat mensen, die het spel slechts zijdelings kennen er naast doorgewinterde profs spelen. Bij de recreanten gaat het er iets minder officieel aan toe. Daarnaast is er wel sprake van een enorme beleving en aan het einde van de dag als het om de prijzen gaat wordt de strijd zelfs behoorlijk fanatiek. Het toernooi voor de recreanten begint om 10.30 uur. U kunt zich vooraf opgeven bij Cok van der Does, telefoon 071-5611023 of per e-mail naar cok@dspvoorschoten.nl  dan bent  u verzekerd van een plaats. In het uiterste geval kunt u ook vanaf 9.30 uur inschrijven op de Voorstraat, in de witte tent tegen over Restaurant La Casita. In verband met de indeling van dit toernooi sluit de inschrijving om 10.00 uur.

Mocht u zelf niet over boules beschikken, wij hebben voldoende sets in voorraad.  De kosten bedragen € 15,00 per doublet, vormt echter een oudere een team met een kind, dan betaalt u   € 10,00.
Ook is het al de moeite waard om op het terras van La Casita, of op één van de andere terrasjes te komen kijken naar de ruim 200 boulers, die hun best doen om dit jaar als nummer één het toernooi te beëindigen.

Jeu de boulen voor Recreanten

Dit jaar worden er bij De Six Prêt geen Recreantenavonden, zoals de laatste jaren gebruikelijk was gehouden, maar zijn er op 15 en 22 juni, 13 en 20 juli en 10 en 17 augustus  inloopavonden, waarbij iedereen welkom is om te jeu de boulen. Het is heel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. Het is de bedoeling dat u speelt met leden van onze club, waarbij u leert van het spel en er hopelijk plezier in krijgt.. Er is geen wedstrijd aan verbonden. U kunt al na één spel ophouden, zodat het niet zo laat wordt, maar u kunt ook gewoon doorspelen.

Mocht u zelf niet over boules beschikken, geen nood, de vereniging heeft voldoende sets in voorraad. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom op onze Jeu de Boulesbaan aan de B.S van der Oyelaan te Voorschoten naast activiteitencentrum De Boschbloem.

Als u onbekend bent met deze sport, kom dan op 4 juni naar ons Voorstraattoernooi, daar zijn dan ongeveer 200 boulers aan het spelen op de met een laag zand bedekte Voorstaat.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 1 uur geleden
Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 1 uur geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 2 uur geleden 1
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 18 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 23 uur geleden