Afbeelding

Laat Parel aan de Vliet geen Parel van Verdriet worden!!!

Algemeen Politiek

Gerard Wisse, wonend aan het Buizerderf in Voorschoten, is er helemaal klaar mee. 'Het geluid van de A4 bij noordoosten, oosten, zuidoosten en zuiden wind is zeer irritant geworden', verwoordt hij de mening van vele Voorschotenaren die geluidshinder ondervinden van de A4. Mede door de recente bomen kap aan de A4 ter voorbereiding van aansluiting Rijnlandroute en het aanleggen van een nieuwe gasleiding is de geluidsoverlast verder toegenomen. Gerard Wisse: 'Dat was voor mij de aanleiding om de mening te vragen aan alle bewoners aan de Vliet. De respons was enorm. De meeste mensen ergeren zich verschrikkelijk aan het lawaai.

Wisse heeft het initiatief genomen om een actie te starten, hij verzamelt handtekeningen die aangeboden zullen worden aan Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland. Met de handtekeningen wil hij bewerkstelligen dat de Provincie Zuid-Holland de in 2009 gedane toezeggingen, beloftes en contractuele verplichtingen over het binnen vier jaar plaatsen van circa 3500 meter adequaat geluidwerende schermen langs de A4 ten behoeve van Vlietland en de Vogelplas Starrevaart nu zo spoedig mogelijk nakomt!

De gemeenten Voorschoten en Leidschendam-Voorburg hebben dit jaar unaniem moties aangenomen waarin zij de provincie oproepen de toegezegde geluidwerende schermen en aarden wallen nu eindelijk te realiseren en de duizenden gekapte bomen en struiken zo spoedig mogelijk te herplanten.

Wisse: 'De verantwoordelijke bestuurders, waarvan wij via de enquête de namen hebben binnengekregen, zullen wij met uitslag van de enquête confronteren. Van het weer rond Hemelvaartsdag heeft iedereen kunnen genieten, helaas ook van het gezoem, het gebrom en irritant geluid van rijksweg A4.

De actie:

Aan: alle bewoners aan en bij de Vliet

Betreft: Geluidsoverlast A4

De afgelopen maanden heeft u in de dag- en weekbladen kunnen lezen over de weigering van de provincie Zuid-Holland om een geluidsscherm te plaatsen tussen de A4 en Vlietland. Mede doordat er duizenden bomen zijn gekapt voor de Rijnlandroute en de verbreding van de A4, is het verkeerslawaai van de A4 veel erger geworden. Het geluid is weliswaar niet ondraaglijk, maar nu wel zéér irritant geworden, zeker bij oosten-, zuidoosten en zuidenwind.

In 2009 zijn er overeenkomsten gesloten tussen partijen (provincie Zuid-Holland, BAM Infra B.V,

Vlietland BV en milieu- en natuurorganisaties) waarin is vastgelegd dat BAM Infra BV en de Provincie Zuid-Holland (PZH) zich verplicht hebben om uiterlijk binnen vier jaar circa 3000 meter adequate geluid- en zicht werende schermen te realiseren langs de A4 ten behoeve van Vlietland  en de vogelplas Starrevaart.

Op 2 februari jl. heeft de gemeenteraad van Voorschoten daarom unaniem een motie aangenomen waarin de provincie wordt opgeroepen om haar verplichtingen zo spoedig mogelijk alsnog na te komen inzake het realiseren van geluidschermen en ook alle gekapte bomen zo spoedig mogelijk te herplanten. De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg heeft op 7 maart jl. een vergelijkbare motie aangenomen.

Nu is het tijd dat de door (extra) geluidsoverlast getroffen bewoners van Voorschoten eisen dat deze overeenkomst nu eindelijk daadwerkelijk wordt uitgevoerd door de provincie! Daarom benader ik alle woonadressen aan de Vliet met als doel gezamenlijk te eisen dat de geluidsschermen langs de A4 nu zo spoedig mogelijk worden geplaatst.

Laat nu uw stem horen en beslis mee over uw woonplezier! Stuur een mail met onderstaande tekst aan:

info@gerardwisse.nl    

Wij willen dat de provincie Zuid-Holland haar contractuele verplichtingen tot het realiseren van geluid- en zichtwerende schermen langs de A4 ter hoogte van Vlietland en de Vogelplas Starrevaart nu onverwijld nakomt!

In navolging van de door de voltallige gemeenteraden van Voorschoten en Leidschendam-Voorburg aangenomen moties verlangen wij dat het bestuur van Zuid-Holland zich hierbij als een betrouwbare en zorgvuldige handelende overheid gedraagt en ook zo spoedig mogelijk zorgt voor herplant van de duizenden gekapte bomen en struiken in Vlietland langs de A4!   

Dit alles ten behoeve van het verminderen van de geluidsoverlast die wij als inwoners van Voorschoten ondervinden van de A4 als gevolg van het niet door de provincie nakomen van haar verplichting tot aanleg van de voornoemde geluid- en zichtwerende schermen! 

Vul hier uw naam en adres:  ………..

Dank voor uw medewerking en uiteraard houd  ik u op de hoogte over het vervolg en de verdere ontwikkelingen.

Met vriendelijke groet,

Gerard Wisse

G.J. Wisse   Buizerderf 5  2251 MT  Voorschoten  tel. 06-51372222   email:  info@gerardwisse

Nieuws overzicht

Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 16 minuten geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 33 minuten geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 16 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 22 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 28 mrt, 09:00 27