Afbeelding

Kwaliteit Werkorganisatie wordt beter en efficiënter

Algemeen

Voorschoten - Twee kapiteins op één schip, dat gaat niet werken en dat is ook voor wat betreft het functioneren van de Werkorganisatie Duivenvoorde een feit gebleken. Gisteren (30 mei) is de knoop doorgehakt, de twee gemeente secretarissen Mark van der Veer van Voorschoten en Helene Oppatja van  Wassenaar stonden samen aan het roer van de werkorganisatie, maar gaan nu weer terug naar hun functie zoals die bestond voor de ambtelijke fusie. Extern wordt een transitiemanager aangetrokken die voorlopig als directeur van de Werkorganisatie Duivenvoorde de opdracht krijgt om in de hele organisatie dezelfde procedures voor dezelfde dienstverlening  in te voeren. 'Hierdoor krijgen de inwoners van de beide gemeenten een kwalitatief betere dienstverlening die bovendien op termijn kostenbesparend zal zijn', licht burgemeester Bouvy-Koene de gisteren genomen maatregelen toe. 'Het was ook voor de beide betrokkenen een moeizame werksituatie, wij hebben ons besluit met hen besproken en zij gaven te kennen opgelucht te zijn en nu weer vooruit te kunnen in de nieuwe situatie.  Ook het aantal leidinggevenden wordt teruggebracht van 28 naar 17, 'ook daardoor kan de Werkorganisatie efficiënter en goedkoper functioneren', zegt Charlie Aptroot, interim burgemeester van Wassenaar die naar Voorschoten was gekomen om samen met burgemeester Pauline Bouvy-Koene de ophanden zijnde reorganisatie van de Werkorganisatie toe te lichten.

Beide burgemeesters ontkennen dat dit een verdere stap is richting fusie tussen Voorschoten en Wassenaar. 'Nee, het is in feite de uitvoering van het besluit dat al in 2013 is genomen om het ambtelijk apparaat samen te voegen. De Ondernemingsraad van de Werkorganisatie is op de hoogte en heeft een adviserende rol gehad bij de nu genomen maatregelen.  Het is niet te verwachten dat er ontslagen zullen vallen,  'Er kan een wijziging in de taakverdeling komen maar wij gaan er niet vanuit dat er mensen ontslagen worden. Onderzoek heeft uitgewezen dat de werkorganisatie al met een minimum aantal ambtenaren werkt', aldus burgemeester Bouvy-Koene.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 5 uur geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 12 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 12 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 13 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 13 uur geleden