Afbeelding

Flamenco concert in Adegeest te Voorschotenrtikel

Algemeen Kunst & Cultuur

Voorschoten - Spanje, en dan vooral Andalusië, staat onder andere bekend om de flamenco. In vele regio's in Spanje kun je flamenco optredens bekijken, maar de oorsprong van de stijl ligt in de zuidelijke regio's en dat is ook zeker te merken! Zo is flamenco tegenwoordig zelfs een van de belangrijkste exportproducten van Spanje! Maar wat is flamenco nou eigenlijk? Ga naar het flamenco concert in Adegeest, Bachlaan 21 te Voorschoten op 11 juni. Daar speelt om 14:30 uur El Picote.

"El Picote" is de naam van het Amsterdamse gitaarkwintet bestaande uit flamenco-gitaardocent Frans Nottrot

met 4 van zijn ijverigste leerlingen. Het repertoire en de samenstelling van deze muziekgroep zijn voort gekomen uit deze lespraktijk en de jaarlijkse studiereizen naar Andalusië die Frans ieder jaar voor zijn leerlingen organiseert. De gitaristen zijn gespecialiseerd in het Flamenco-repertoire van de meest zuidwestelijke Andalusische provincie Huelva, die gekenmerkt wordt door vrolijke en aanstekelijke stijlen als de welbekende Sevillanas en Fandangos.

Het ensemble "El Picote"en haar muziek zijn erg geschikt voor kleinere evenementen en concerten alwaar de "onversterkte" gitaarmuziek voor een Spaanse sfeer kan zorgen.

Persbericht: De Toonzetter

Nieuws overzicht

Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 4 uur geleden 14
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 22 uur geleden 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland gisteren
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk gisteren
Tamim Haqparast en Shah Wali laten u in hun nieuwe restaurant Meydani graag kennismaken met de authentieke oosterse keuken. Foto: Vsk
Geniet bij Meydani van de authentieke oosterse keuken 27 mrt, 10:13 2