Tien geitjes huppelen op de kinderboerderij in Park Rosenburgh. Ga gauw eens kijken. Foto: Kinderboerderij
Tien geitjes huppelen op de kinderboerderij in Park Rosenburgh. Ga gauw eens kijken. Foto: Kinderboerderij

Geboortegolf op kinderboerderij in Park Rosenburgh

Algemeen Regio nieuws

Eindelijk hebben wij in Nederland een beetje voorjaarsweer! Hier hebben we toch wel even op moeten wachten. Dit had voor ons als kinderboerderij het nadeel dat door gebrek aan warmte maar ook regen het gras niet goed groeit. Dan kan je je landjes met kunstmest strooien maar groeien wil het gras niet. Gelukkig doet de natuur nu haar werk en zie je het iedere dag groener worden en hebben onze dieren weer te eten.

door Sandy Seijn

Voorschoten - En we hebben veel dieren want er zijn er al heel wat geboren! 23 maart kwamen de eerste 2 lammetjes. Het ene lammetje kreeg na een paar dagen wat problemen waardoor het niet bij moederschaap kon blijven. Dit lammetje voeden wij nu zelf met kunstmelk en zij doet het prima. Is daardoor natuurlijk supermak en gaat mee met rijdende kinderboerderij.

Geitjes
23 april zijn de eerste geitjes geboren en inmiddels is het aantal jonge geitjes opgelopen naar 10. Maar er moeten nog 2 geiten lammeren. En wat een feest is dit in de geitenwei! Je kan er wel uren naar blijven kijken, zo schattig.
En nu zijn de oudsten al een paar weken en dan gaan het echte deugnieten worden. Op en af de boomstammen rennen, elkaar eraf duwen, geweldig gewoon om te zien. Onze bezoekers genieten hier ook zeer van.

'Je kan wel uren blijven kijken naar de pasgeboren geitjes'

Er zijn dit jaar ook al veel jonge eendjes uit het ei gekomen, dit is natuurlijk ook schattig om te zien, vooral de eerste 2 weken. Daarna groeien de eendjes alweer zo hard dat het kleine schattige er al weer af is.

Sabelpootkrieltjes
Ben onze hobbyfokker van Sabelpootkrieltjes brengt iedere 3 weken kleine eendagskuikens en die verzorgen wij dan 3 weken totdat de nieuwe koppel komt. Erg leuk voor de bezoekers , 3 maanden lang kleine kuikens op kinderboerderij. Een aantal kuikens gaan ook logeren bij scholen,verzorgingshuizen.

Meer weten? Kijk op de website www.stichtingkinderboerderijvoorschoten.nl.

Nieuws overzicht

Burgemeester Stemerdink kwam het nog altijd heel fitte echtpaar Van Katwijk feliciteren met het diamanten huwelijk. Foto: PR
Diamanten echtpaar Van Katwijk: altijd trots op elkaar 49 minuten geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 3 uur geleden
Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 4 uur geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 4 uur geleden 1
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 20 uur geleden