Afbeelding

Meepraten over de toekomst van Voorschoten  

Algemeen Politiek

Voorschoten - Op 26 juni om 19.30 uur is er voor de inwoners van Voorschoten een bijeenkomst in het Bondsgebouw achter de Laurentius Kerk. 'Aan de hand van een aantal stellingen wordt gediscussieerd over welke taken tot de kerntaken van de gemeente behoren en hoe wordt er gedacht over de samenwerking in de Leidse Regio. Ook via de website van de gemeente www.voorschoten.nl kunnen inwoners van Voorschoten op deze stellingen reageren.  Tijdens de paardenmarkt worden mensen aangesproken en persoonlijk naar hun mening gevraagd.

Het subsidiebeleid van de gemeente wordt aangepast. In de zomer gaat het college het gesprek aan met alle verenigingen en organisaties die subsidie van de gemeente ontvangen. 'Wij kunnen alleen nog doen wat echt noodzakelijk is', laat wethouder Binnendijk weten. Per 1 januari 2018 wil Voorschoten onder het preventief toezicht uit zijn, 'wij willen weer zelf aan het roer staan', aldus Binnendijk, 'dat betekent dat wij de financiën op orde moeten hebben'.
'Binnenkort zullen ook de resultaten van de begrotingsscan door het ministerie van Binnenlandse Zaken bekend zijn', zegt Binnendijk. Hij verwacht dat het college volgende week de eerste cijfers krijgt te zien, daarna wordt de raad geïnformeerd. 'De begroting van Voorschoten is vergeleken met vijf andere gemeenten die qua inwonersaantal en grondgesteldheid hetzelfde zijn'. De resultaten van het onderzoek van de Rekenkamercommissie, dat terug gaat tot 2002, worden in de loop van deze zomer verwacht.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 3 minuten geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 2 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 3 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 8 uur geleden 3
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers gisteren