Afbeelding

Topaz draagt Zorg aan Huis activiteiten per 1 januari 2018 over aan andere zorgverlener

Algemeen Regio nieuws

Voorschoten, 9 juni 2017

Topaz heeft besloten eind 2017 te stoppen met de Zorg aan Huis (ZaH) activiteiten. Topaz gaat deze zorgvuldig overdragen aan voor de cliënt passende aanbieders in de regio. De afgelopen jaren hebben de zorgverleners van ZaH zich met succes ingezet om goede zorg aan huis te bieden. Echter kijkend naar de huidige thuiszorgmarkt, omvang van ZaH en concurrentie dan blijkt het in de toekomst onhaalbaar om dit kleine Topaz bedrijfsonderdeel gezond te houden. 

"Voor onze ZaH cliënten betreuren we het zeer dat we deze stap moeten maken", vertelt Lia de Jongh, bestuurder van Topaz. "Met het oog op een gezonde toekomst kunnen we echter niet anders dan op zoek gaan naar partners die de zorg aan onze cliënten willen voortzetten".

Topaz blijft wel actief in complexe zorgverlening aan kwetsbare ouderen, waaronder revalidatie en behandeling in de thuissituatie, ontmoetingscentra, tijdelijk verblijf (als het thuis niet meer gaat) en verpleeghuiszorg. Met name de grote groep oudere mensen, met een complexe zorgvraag, in de thuissituatie vraagt om aandacht. Topaz wil hen, samen met andere partijen in het netwerk, ondersteunen.

Cliënten kunnen op passende zorg blijven rekenen

Het komende half jaar, maar ook in de toekomst kunnen de 116 ZaH cliënten in Leiden, Voorschoten en Noordwijkerhout blijven rekenen op goede passende zorg. Wij ondersteunen onze cliënten in de overgangsfase naar passende zorg van een nieuwe zorgaanbieder. Vanzelfsprekend zijn ze vrij in de keuze van wie ze deze zorg willen ontvangen. Cliënten hebben persoonlijk bericht ontvangen en kunnen voor vragen terecht bij de Topaz zorgverlener of direct contact opnemen met de teammanagers Zorg aan Huis.

Voor de professionals van Zorg aan Huis vallen geen gedwongen ontslagen. Zij kunnen herplaatst worden binnen Topaz of begeleid naar een andere werkgever

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 11 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 15 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 20 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 28 mrt, 09:00 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9