<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Wethouder Daan '(be)ziet het licht'
Wethouder Daan '(be)ziet het licht'
Politiek

30 jaar oude verkeersinstallaties succesvol vervangen

Wethouder Daan Binnendijk (Verkeer) heeft op zes kruispunten de verkeerslichten laten vervangen.  Dit was hard nodig omdat de levensduur al ver overschreden was, de meeste verkeerregelinstallaties waren minstens 30 jaar oud. Onderhoud was dan ook niet meer mogelijk en storingen konden niet meer worden verholpen.

Verkeersveiliger
De nieuwe verkeersregelinstallaties reageren sneller op het verkeer en is meer voertuig afhankelijk ingesteld, waardoor niet onnodig lang gewacht hoeft te worden op groenlicht. Bij verschillende kruispunten zijn ook de masten vervangen met aangebrachte wachttijdvoorspellers, zodat een voetganger of fietser kan zien hoelang je nog moet wachten. Hierdoor blijf je automatisch eerder wachten en loop of fiets je niet meer zo snel door roodlicht.

Verkeersverbeteringen kruispunt Voorschoterweg
Ook zijn er verschillende verbeteringen toegepast op het kruispunt van de Voorschotenweg. Er is een vrij liggend fietspad aangebracht en een oversteekplaats voor fietsers samengevoegd. De masten zijn dichter bij elkaar gezet, zodat het kruispunt kleiner is geworden. Hierdoor ontstaat een snellere doorstroming voor het verkeer.

Groen licht voor fietsers aan de Papelaan West
Op de Papelaan-west is de oversteekplaats voor de fietsers ook duidelijker geworden. Fietsers hebben altijd groenlicht, tenzij er een conflict is met het verkeer op de rijbaan, dan krijgt de fietser roodlicht. Hierdoor wordt niet meer zo snel door rood gereden door de fietsers.

Oversteekplaats Admiraal de Ruytersingel ook geschikt voor fietsende kinderen en ouders basisscholen De Vink en Kompas

Op de Admiraal de Ruytersingel is de oversteekplaats voor fietsers verbeterd. De kinderen van de twee basisscholen De Vink en Kompas maken hiervan veel gebruik en er was geen mogelijkheid om met de fiets over te steken. De oversteekplaats is nu geschikt voor zowel voetgangers als fietsers.

Kruispunt aan de Karel Doormanlaan
Het kruispunt aan de Karel Doormanlaan heeft nu ook een nieuwe verkeersregelinstallatie gekregen en is hierdoor beter te regelen. De files die op dit moment ontstaan door de omleiding van de werkzaamheden aan het kruispunt Koninklijke Marinelaan zijn nu iets verminderd. Helemaal zonder files is niet mogelijk, omdat het kruispunt tijdens de spitstijden veel (doorgaand) verkeer te verwerken heeft.

30 jaar oude verkeersinstallaties succesvol vervangen
Wethouder Daan Binnendijk: Het project is succesvol uitgevoerd en binnen budget afgerond. Het heeft wel voor  extra verkeersoverlast gezorgd. Maar ik ben blij dat we als bestuur de knoop hebben doorgehakt en de 30 jaar oude afgeschreven installaties hebben vervangen. Als alle verschillende verkeersprojecten in ons dorp voorbij zijn zullen we daar met elkaar veel wandel-, fiets- en autoplezier voor terugkrijgen. En dat is goed voor de verkeersveiligheid van onze inwoners, de toegankelijkheid van ons dorp, de beeldkwaliteit van de openbare ruimte en de aantrekkelijkheid voor recreanten en winkelend publiek van buiten."

Persbericht gemeente Voorschoten


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten